Na vsebino

Ekskurzija na Dunaj, OŠ Loka

V petek, 24. 5. 2019, smo se ob 5. uri odpravili proti Dunaju. Po dobrih 6 urah vožnje smo prispeli na našo prvo ogledno točko, dvorec Schönbrunn. Sprehodili smo se po prelepih vrtovih, se povzpeli do Gloriette, od koder je prelep pogled na Dunaj, nato pa smo si ogledali tudi nekaj soban v notranjosti dvorca.

Sledil je sprehod po centru mesta in ogled pomembnih znamenitosti ter postanek v parku za malico. Skozi vodnikovo pripovedovanje smo izvedeli, da je Dunaj zelo povezan tudi s slovensko kulturo in umetnostjo.

Program smo bili primorani nekoliko skrajšati, saj časa za vse predvideno ni bilo. Samostojnim ogledom tako nismo namenili časa; ustavili smo se v centru mesta, kjer so si učenci lahko kupili kakšen spominek ali sladoled. Zaradi gneče turistov v mestu smo menili, da je bolje, da skupina ostane na kupu in se preveč ne razkropi. Pred koncem smo naredili še krajši postanek v parku za wc in malico. Pred 18. uro zvečer smo se odpravili proti domu.

Ekskurzija je bila polna zanimivih informacij in ogledov, vendar je bila preveč naporna za en dan. V prihodnje se bomo za morebitno ekskurzijo na Dunaj odločali raje za dvodnevno.

Vir: OŠ Loka
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj