Na vsebino

Ekskurzija po Gorenjski

V petek, 26. 5. 2023, smo se šestošolci OŠ Mirana Jarca Črnomelj z avtobusom odpeljali na ekskurzijo po Gorenjski. Najprej smo se ustavili v Vrbi, kjer smo si ogledali rojstno hišo našega največjega pesnika Franceta Prešerna. Nato nas je pot peljala mimo Blejskega in Bohinjskega jezera do slapa Savica, ki je bil tudi ciljna točka naše ekskurzije. Kar nekaj časa smo uživali v pogledu na mogočen slap. Po ogledu smo šli še v trgovino, kjer smo si nekateri napolnili svoje nahrbtnike s spominki, drugi pa so si privoščili slasten sladoled.

Pot nazaj proti Bledu se je nepričakovano zavlekla, saj smo naleteli na prometno nesrečo, kar je pomenilo, da smo na cesti stali kar uro in pol. A kljub temu smo imeli še čas, da smo si na koncu ogledali še Blejski grad in uživali v prečudovitem pogledu na jezero. Domov smo se vrnili malo kasneje, kot smo načrtovali, a vseeno lahko rečemo, da si bomo ta dan za vedno vtisnili v spomin.

Vir: OŠ Mirana Jarca Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

    
1311
1415
24
31
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj