Na vsebino

Ekskurzija v Beograd

Naša šola se je skupaj s Srednjo šolo Črnomelj in drugimi belokranjskimi osnovnimi šolami udeležila ekskurzije za uspešne in vedoželjne učence in dijake v Beograd. Z naše šole smo v projektu sodelovali trije devetošolci, in sicer Asia Prijanovič, Gal Stopar in Eva Samarin Šterk.

7. novembra ponoči smo se odpravili proti Beogradu.

Ob prihodu smo si najprej ogledali 8. gimnazijo Beograd, kjer smo prisostvovali učni uri, po kosilu pa smo si ogledali Muzej Jugoslavija v Dedinjah, Hišo cvetja in Cerkev sv. Save. Po večerji smo se z mestnim avtobusom odpravili v Hišo talentov, kjer smo imeli glasbeno-folklorni večer.

Naslednji dan smo se po zajtrku odpravili na stolp Avala, s katerega smo občudovali razgled na Beograd, nato pa smo si ogledali še spomenik neznanemu junaku. Po kosilu smo se odpeljali na približno eno uro oddaljeno kmetijo, kjer smo spoznavali, kako so delali v preteklosti. Ogledali smo si domače živali in se preizkusili v jahanju ter streljanju z lokom. Potem je sledila pogostitev in druženje. Po večerji smo se odpeljali v nakupovalno središče, kjer smo dve ure prosto nakupovali, nato pa smo se odpravili na sprehod po Beogradu in na palačinke na splavu.

Zadnji dan smo začeli s predavanjem in delavnicami na Fakulteti za IT, kjer so nam predstavili študij na daljavo, oblikovanje in izdelavo video igric. Po tem smo si ogledali Kalamegdan – park na sotočju Donave in Save, kjer stoji Beograjska trdnjava. Za tem smo se prosto sprehodili po Knez Mihajlovi ulici, na koncu pa smo si v ulici Skadarliji privoščili kosilo.

Vir: OŠ Loka

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj