Na vsebino

Erasmus trening na Cipru

V preteklih nekaj dneh smo z metliškega Zavoda za turizem, kulturo, šport in mladino na Ciper, na trening Sports going green, poslali ekipo mladinskih delavcev.

Med 22. in 30. majem se je ekipa belokranjske mladine in mladinskih delavcev odpravila na Erasmus trening pri organizaciji Moufflons Cyprus. V tem času smo sklepali nova prijateljstva, nova sodelovanja in pridobivali nova znanja. Naučili smo se kako organizirati čimbolj trajnosten dogodek v športu in kako skozi šport ozaveščati o trajnosti. Ustvarili smo tudi načrt za nekatere dogodke, ki jih bomo v bližnji prihodnosti tudi izvedli na domačem terenu.

Na mednarodnem večeru smo udeležence drugih držav seznanili s Slovenijo, Belo krajno in belokranjskimi dobrotami iz Hiše dobrot Bele krajine. Med samim treningom pa je Vita Jankovič predstavila Slovenia Green in Zeleno Planica 2023 kot dobri praksi za izvedbo trajnostnih dogodkov in odločitev.

Na treningu je sodelovalo 28 udeležencev iz šestih držav.

Iskreno se zahvaljujemo vsem sodelujočim za super izveden trening ter organizatorjem Moufflons za povabilo k sodelovanju in se že veselimo novih srečanj.

Vir: Zavod Metlika
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj