Na vsebino

Evropa v šoli 2024 na OŠ Loka Črnomelj

Letos smo pri natečaju Evropa v šoli sodelovali na literarnem in likovnem področju. Kar nekaj izbranih del se je uvrstilo na državno raven. Prvih treh mest v državi sicer nismo dosegli, a kljub temu smo bili uspeha veseli, saj so se vsi učenci z državne ravni lahko 8. maja udeležili prireditve v Celju. Tam so si ogledali Pokrajinski muzej Celje, prireditev ob 20. obletnici pridružitve Slovenije Evropski Uniji, tržnico evropskih držav in igro »Mali princ« s poudarkom na vrednotah, ki naj bi jih učenci razvijali naprej.

V sredo, 15. maja, pa je na OŠ Mirana Jarca Črnomelj potekala regijska prireditev ob zaključku natečaja s podelitvijo priznanj.

Učenke in učenci, ki so nas zastopali na državni ravni:

– likovni natečaj: Saša Kapš, 9.r., Lina Starešinič Müller, 6.r., Lana Plut, 4.r., mentorica: Špela Vraničar, in Lucija Filak, 3.r., mentorica: Nataša Tina Prijanovič.
– literarni natečaj: Aneja Dvojmoč, 7.r., mentorica: Maja Kunič, in Ajda Kapele, 5.r., mentor: Franci Mravinec.

Vsem sodelujočim učencem iz srca čestitamo in jim vlivamo pogum za nadaljnja sodelovanja na tovrstnih natečajih. Čestitke in srečno naprej!

* Več fotografij najdete s klikom na vir spodaj.

Vir: OŠ Loka Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj