Na vsebino

Evropski dan jezikov 2022

Včeraj smo na Srednji šoli Črnomelj s 1. in 2. letniki gimnazijcev in strojnih tehnikov obeležili evropski dan jezikov.

Dijaki so se zjutraj ogreli z jezikovnim kvizom v angleščini, nato pa nadaljevali z delom po skupinah, v katerih so spoznavali različne jezike in njihove kulture.

Ena od skupin, del projekta Erasmus+ LUNNI, se že intenzivno pripravlja na izmenjavo v Italiji in je danes nadaljevala s pripravo materiala za na pot; strojniki so se naučili, kako se imenuje njihovo orodje v angleščini in nemščini, ter opisali delo na strojih in varstvo pri delu; pripravili smo še skupino, ki je spoznavala festivale in tradicionalne recepte držav, ki nas bodo v maju obiskale na zaključnem srečanju projekta LUNNI, to so Turčija, Italija, Portugalska in Nemčija; imeli smo raznojezični recital domačih in tujih pesnikov; spoznavali smo germanizme in nemške popačenke v slovenščini; lomili smo si jezike in se raznojezično šalili ter pripravili MEME zid v medioteki šole, na katerem si bodo dijaki lahko izmenjevali šolske tegobe na humoren način.

Dijaki so se nato spet zbrali v predavalnici šole in drug drugemu predstavili, kaj so počeli.

Razstavo izdelkov, ki so nastali ob dnevu jezikov, si lahko ogledate v medioteki šole.

Naj vam danes jezik teče kot namazan!

Vir: Srednja šola Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj