Na vsebino

Fak ju, Ne bom več luzerka

V Gorenjih Radencih se že četrto leto odvija mladinski filmski tabor Mad About Film, ki ga Zavod Vizo organizira za mladostnike med 15 in 19 let. Mlade filmske navdušenke in navdušence iz vse Slovenije bosta obiskala režiserka Urša Menart in igralec Voranc Boh, ki se bosta udeležila mini Mad About Film filmskega festivala. Ta bo potekal danes s pričetkom ob 20.15 na travniku za CŠOD Radenci. Festival mladi pripravljajo za lokalne krajanke in krajane, ki se jim na takšen način zahvalijo za prijetne počitnice v Beli krajini.

Mladinski filmski tabor Mad About Film že četrto leto zbere mladostnice in mladostnike iz vse Slovenije, ki imajo radi film. Zanje mentorji Zavoda za uveljavljanje vizualne kulture Vizo pripravljajo različne ustvarjalne delavnice, od izdelovanja filmskih plakatov, pisanja filmskih scenarijev, praktičnega snemanja, spoznavanja z montažo, do snemanja pikselacije. Dopoldneve preživljajo ob Kolpi, večere pa ob gledanju filmov pod jasnim zvezdnatim nebom.

Ena od aktivnosti na taboru je tudi organizacija mini MAF filmskega festivala, ki ga vsako leto obiščejo znani filmski režiserji in igralci. Letos bosta mlade obiskala Urša Menart, si je na Festivalu slovenskega filma 2018 kot prva ženska ustvarjalka poleg vesne za najboljši scenarij prislužila tudi glavno nagrado - vesno za najboljši celovečerni film, in igralec Voranc Boh. V soboto 10. avgusta se bo na festivalu predvajal nagrajeni režiserkin film Ne bom več luzerka (2018) in film Fabris Šulina Fak ju (2014), v katerem je igral Voranc Boh. Da bo izkušnja filma čim bolj prijetna, bodo mlade udeleženke tabora in udeleženci pripravili tudi prigrizke in pijačo. Ti bodo z Menartovo in Bohom pripravili tudi pogovor, ki bo jutri zjutraj ob 9. uri za CŠOD Radenci. Popoldne pa bosta režiserka in igralec imela tudi poglobljeno delavnico igre, režije in improvizacije.

Vljudno vabljeni na projekcijo filmov v soboto zvečer in na pogovore s filmskimi strokovnjaki v nedeljo zjutraj.

Vir: Zavod za uveljavljanje vizualne kulture VIZO
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj