Na vsebino

Februar v vrtcu

FEBRUAR

(Zvezdana Majhen)

Februar je mesec,

ki ga ima najrajši,

ki je že od nekdaj

dan ali dva krajši.

Čas mu je odgriznil

stara dva kraka,

da pomlad je bližnja

vsaj za dva koraka.

Kadar zima nima

dolge bele brade,

so že februarja

kopne vse livade.

Mesec februar je pri Zvezdicah in Sončkih potekal v znamenju glasbe, glasbil, plesa, recitiranja in ustvarjanja. Na začetku meseca smo se spomnili Franceta Prešerna, našega največjega pesnika. Na šolski prireditvi Prešernovanje, je nastopila naša Maja. Recitirala je pesem z naslovom Prijatelji od Zvezdane Majhen. Bravo Maja.

Praznovali smo tudi Valentinovo in ob tej priložnosti našim staršem izdelali darilce in jim tako povedali, da jih imamo radi.

Spoznali smo vse skupine glasbil, zvrsti glasbe ter ob koncu meseca gostili Marušo in Evo, učenki petega razreda OŠ Stari trg ob Kolpi, ki obiskujeta glasbeno šolo Črnomelj. Maruša igra violončelo, Eva pa prečno flavto. Nazorno sta nam predstavili inštrumenta in nam tudi zaigrali. Hvala jima za lepo glasbeno urico. Zelo smo uživali.

Za naš planet največ naredimo, če v duhu trajnosti in ekologije vzgajamo otroke. Zato sodelujemo v trajnostno-ustvarjalnem natečaju Zamaškonjam, s čimer na zabaven način osveščamo otroke in odrasle o pomembnih problematikah okolja, obenem pa med otroki prebujamo dobrodelni čut. Izdelali smo čudovitega slončka, ki že veselo požira vse plastične pokrovčke iz kuhinje: pokrovčki iz vseh vrst plastenk, kislega zelja, pokrovčki iz začimb, mleka, jogurta, sokov ipd.; iz kopalnice (plastični pokrovčki čistil, kozmetike), zdravil in avtomobilskih olj. Sodelovali pa smo tudi na natečaju Naravne in druge nesreče – Pomoč potrebujemo vsi. Zelo smo veseli in ponosni kadar naše izdelke kam pošljemo ter seveda po tiho upamo, da se nam trud poplača s kakšno zmago ali nagrado.

Tako je do nas prišel tudi najbolj norčav dan v letu- pust. Za to priložnost smo izdelali vsak svoj barviti tamburin, se našemili in s šolarji iz prve in druge triade odšli na veselo rajanje skozi Stari trg ob Kolpi. S petjem, rožljanjem, vriskanjem in smehom smo preganjali zimo. Zime še nismo pregnali a mislimo, da jo bo prihajajoči mesec zagotovo.

Vir: VVE pri OŠ Stari trg ob Kolpi

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj