Na vsebino

Festival kratkega filma v Srednjih Radencih

EUROPANORAMA izpostavlja nove evropske kratke filme različnih stilov in pristopov skozi različne žanre (fikcija, animacija, eksperimentalni in dokumentarni film).
Predstavlja prodorne mlajše režiserke in režiserje iz več kot 27 evropskih držav ter ponuja zanimiv vpogled v novo kinematografijo kratkega formata evropskega filma.

EUROPANORAMA je potujoči kino projekt s programom, ki presega meje saj je edini potujoči filmski dogodek v mednarodnem prostoru. Gre tudi za trenutno edini filmski dogodek v Sloveniji s programom, ki poudarja enakost spolov saj program uravnoteženo predstavlja režiserje in režiserke. Vse projekcije so brezplačne.

V sklopu filmskih večerov v Srednjih Radencih (Kanu Kamp Kolpa) bo med 11. in13. septembrom predstavljenih 12 kratkih filmov različnih žanrov (animacija, igrani, dokumentarni, eksperimentalni) iz 10 evropskih držav. Program je 50/50 - gender equal.

Vabljeni!

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj