Na vsebino

FOTO: Metliški kolopark dobiva končno podobo

Poročali smo že, da je Občina Metlika v začetku avgusta s podjetjema Status in Batt Crew, ki je izvajalec del, sklenila pogodbo za izgradnjo kolesarskega poligona – pumptracka. Prvi tovrsten športni objekt v Beli krajini, ki leži vzporedno od obstoječega igrišča za Osnovno šolo Metlika, že počasi dobiva svojo končno podobo. Asfaltna krožna steza z ritmično povezanimi grbinami in zavoji je zgrajena, v minulih dneh je prestala tudi že prvi preizkus.

Nov športni objekt bo vseboval kolesarski poligon, dostopne poti ter urejene okolice z urbano opremo. Raztezal se bo na skupni površini 480 kvadratnih metrov, polovica bo asfaltne vozne površine, 230 kvadratnih metrov bo zelenih površin. V sklopu koloparka bodo uredili tudi informacijsko točko ter prostor za počitek.

Z novo pridobitvijo bodo imeli dodatno možnost rekreacije na prostem zlasti otroci in mladina, ki se bodo čez zaobljene grbine in zavoje lahko podili s kolesi, skiroji, rolkami, rolerji in poganjalci.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj