Na vsebino

Francija – 3. in 4. dan

Tretji dan smo spoznali “forum gledališče”. To je vrsta gledališča, pri katerem realno situacijo, ki je odigrana, lahko spremenimo. Gledalec vstopi v igro in zaigra po želji katerokoli vlogo. Z različnimi pogledi na situacijo predstavimo rešitve. Z igrami smo krepili zaupanje in navezanost drug na drugega in tako lažje izgubili tremo.

Zvečer je potekal francoski večer s pravo francosko večerjo in glasbo. Najboljši je bil čokoladni mousse.

Četrti dan smo nadaljevali z delavnicami gledališča, ogledali smo si mini predstave posameznih skupin. Tako nam je ena skupina odigrala zgodbo o punci na vozičku, ki zaradi previsokega pločnika ni mogla vstopiti na bus, druga je predstavila diskriminacijo.

Popoldne se je naša skupina udeležila tečaja afriških plesov oseb s posebnimi potrebami, ki živijo v okoliškem zavodu. Tudi nas so povabila na ples. Bilo je zelo zabavno.

Ker nam energije ni zmanjkalo, smo odšli še na sprehod okoli naše nastanitve med polja, francoske kmetije in drevesa … Dan se je končal s češkim večerom. O Češki in njenih značilnostih smo reševali kratek kviz ter jedli tipične češke krompirjeve jedi, klobaso in sladice.

Vir: OŠ Milke Šobar Nataše

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj