Na vsebino

Gazela Adria Dom v sezono 2021 z dobro popotnico in obeti

Adria Dom je kot proizvajalec sodobnih namestitvenih objektov med najuspešnejšimi podjetji v turistični industriji, ki jo je koronakriza še posebno prizadela. Regijska gazela 2017 je od marca lani kljub težavam iz okolja poslovala dobro, tudi proizvodnja ni zastala, uspelo ji je celo pridobiti nove projekte in kupce.

Na začetku krize je bilo težko oceniti, kaj se bo zgodilo z investicijami v turizmu, pravijo v Adrii Dom. Turistična sezona je bila v mnogih državah izpeljana zelo moteno, vrstile so se odpovedi rezervacij zaradi omejitev in zapiranja meja. Ne glede na slabe začetne napovedi pa je bilo podjetje v trženju zelo uspešno. V primerjavi s klasično namestitvijo v hotelu sta mobilna hiša ali glamping šotor v prednosti zaradi distance do drugih turistov. Objekti v višjih cenovnih razredih delujejo kot samostojne hotelske enote za najvišjo kakovost in udobje bivanja. Konkurenčna prednost podjetja je pristop »one stop shop«, pri čemer kupcem svetujejo že od začetka – od oblikovanja turistične destinacije in izbora primernih produktov vse do trženja prek spletnega portala Adria Holidays, kjer ponujajo počitniške destinacije svojih partnerjev. Tovrsten pristop je inovativen in zahteven, vendar v smislu dolgoročnega razvoja in prepoznavnosti blagovne znamke Adria tudi uspešen.

Redna dobava naročil in vstop na nove trge

»Kupcem smo naročila dobavljali redno, postavljali projekte na različnih koncih sveta ter vstopali na nove trge. Določeni projekti so se zaradi koronskih omejitev sicer prestavili, vendar smo z dobro komunikacijo ter zaupanjem naših partnerjev večino nenačrtovanih preprek uspešno prebrodili,« pove direktorica Marta Kelvišar. »V sezoni 2020 smo prodali 1329 enot, kar je 6 odstotkov manj kot v 2019, toda skupna prodaja je znašala 35,4 milijona evrov, kar predstavlja dober odstotek več kot leto prej. Pomemben podatek je, da se je povprečna cena produkta zvišala za 7 odstotkov. To pripisujemo tudi novim produktom za celoletno bivanje, ki jih razvijamo kot standardne mobilne hiše ali kot modularne hiše z drugačnim arhitekturnim pristopom.«

Več lahko preberete TUKAJ.

Šest mobilnih hiš za prizadete v potresu

Adria Dom se je ob nedavni naravni katastrofi, uničujočem potresu na Hrvaškem, odzvala med prvimi. V organizaciji Kamping združenja Hrvaške, katerega člani so večina kampov in letovišč, in hrvaškega ministrstva za turizem in šport je podarila šest rabljenih mobilnih hiš, ki so bile s prvimi konvoji pomoči poslane za najbolj ogrožene družine na območjih Petrinje, Siska in Gline.

Vir: Dnevnik
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj