Na vsebino

Glas mladih vabi na avdicije

Utrinek z lanskoletne prireditve Glas mladih.
Utrinek z lanskoletne prireditve Glas mladih.

Glas mladih je projekt Zavoda za izobraževanje in kulturo Črnomelj, ki spodbuja glasbeno ustvarjalnost mladih in vsako leto v novembru daje možnost predstavitve širšemu občinstvu. Najstarejši slovenski glasbeni festival za mlade glasbenike s 44–letno tradicijo, tudi letos vabi k sodelovanju še neuveljavljene glasbenike.

Avdicije za prireditev, kjer se mladi glasbeniki in glasbene skupine predstavijo z avtorsko skladbo v živo pred petčlansko strokovno komisijo, bodo potekale v nedeljo, 16. oktobra, med 10. in 19. uro v Kulturnem domu Črnomelj.

Na avdicijah se bodo izključno z avtorskimi skladbami predstavili osnovnošolci (od 10. do 15. leta starosti), pevci, raperji, dueti in kantavtorji (od 15. do 30. leta starosti) ter glasbene skupine (povprečna starost članov med 15 in 30 let).

Finalni večer festivala Glas mladih pa bo v soboto, 19. novembra, ob 19. uri, prav tako v Kulturnem domu Črnomelj. V primeru omejevalnih ukrepov zaradi koronavirusa bodo finalni večer, tako kot lani, izpeljali v živo brez občinstva, a ob prisotnosti strokovne komisije.

Razpis za letošnji Glas mladih z vsemi pravili sodelovanja ter e-prijavnico, najdete v spodnji priponki. Rok za prijavo je 10. oktober 2022.

Priponke

Vir: ZIK Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj