Na vsebino

Glasbeno-gledališka poslastica v Semiču

V Kulturnem centru Semič je včeraj potekala glasbeno-gledališka predstava Tesla, v kateri se glasbenik in fizik Janez Dovč prikloni življenju in delu velikega znanstvenika in izumitelja Nikole Tesla. Predstava je Dovčevo avtorsko delo, kjer združuje sebi najljubša svetova: fiziko in glasbo. Skupna točka obeh, kot tudi vrste izumov Nikole Tesle, je resonanca, fizikalni pojav, ki je osnova vseh glasbenih inštrumentov ter je ključen tudi pri sobivanju človeka s sočlovekom in naravo.

Namen glasbeno-gledališkega spektakla ni zgolj zgodovinski pregled življenja enega najvplivnejših znanstvenikov, ampak predvsem predaja njegovega sporočila zanamcem, ki jim polaga na srce, naj sodelujejo pri gradnji Novega sveta, ki ne bo svet zatiranih in ponižanih, temveč svobodnih ljudi in narodov, enakovrednih v dostojanstvu in spoštovanju sočloveka.

S predstavo želi avtor vzbuditi otroško čudenje in željo po samostojnem raziskovanju in odkrivanju. Skozi eksperimente se predstavijo frekvence, vibracije ter povezava med fiziko in glasbo.

Vir: Občina Semič, foto: Uroš Novina

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj