Na vsebino

Grad Vinica: butični oddih, kjer se boste počutili kot kralji!

Letos zavijte v Vinico in spoznajte prečudovit kraj, ki je med drugim tudi rojstni kraj našega pesnika Otona Župančiča! Tukaj lahko med drugim prenočite tudi kot pravi kralji oziroma graščaki, in sicer v Gradu Vinica, kjer se boste prestižno razvajali!

Grad Vinica se nahaja v Beli krajini. Ta je poznana po svoji edinstveni kulturni dediščini, ki se vsako leto obuja na številnih folklornih dogodkih. Reka Kolpa, krajinski park Lahinja, podzemne jame in številne kolesarske poti, nudijo odlično priložnost za uživanje v naravi in športu.

Tukaj boste lahko prestižno prenočili v treh sobah: Ranini, Klarnici in Žametovki, ki nosijo imena treh avtohtonih vinskih sort. Vse sobe nudijo spektakularni pogled na reko Kolpo in sončne griče. Ranina je soba s panoramsko steno, ki odpira čudovit razgled na reko Kolpo. Tukaj si lahko privoščite kozarec izvrstnega vina v leseni kadi, ali pa preprosto uživate v razgledu. V sobi Klarnica si lahko spočijte svojo dušo in telo, saj nudi vročo kopel na zunanji terasi. Počitek lahko združite še s savno s hladno prho pod vintage lesenim čebrom. Žametovka je dvonadstropna suita in del grajskega stolpa, ki je bil zgrajen nad kapelo sv. Katarine. Posebnost sobe je balkon z okroglo garnituro, kjer lahko uživate v dolgih pogovorih in družabnih igrah.

Gostje se lahko tukaj predajate lokalni gostoljubnosti in se razvajate s široko ponudbo pijač in hladnih lokalnih prigrizkov v Vinoteki & Lounge baru. Obvezno poskusite še hišno znamko vina Maximus, vino sorte modri pinot, ki je 12 mesecev fermentirano in starano v sodih iz francoskega hrasta.

Nedvomno pravi kraljevski oddih in odlična iztočnica, da spoznate Belo krajino!

Vir: City Magazin

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj