Na vsebino

Gremo mi na Dunaj

V četrtek, 21. aprila smo učenci 9. razredov OŠ Semič pripravili dobrodelni koncert Gremo mi na Dunaj, s katerim smo zbirali denar za naš zaključni izlet na Dunaj. Kljub temu da smo s pripravami na predstavo igralci začeli zelo pozno, je predstava potekala odlično. Seveda ni pravega koncerta brez pravih glasbenih točk, zato so se nekateri učenci odločili, da bodo občinstvu zapeli in zaigrali.

Kljub zelo dobri izvedbi pa na vajah ni potekalo brez zapletov. Precej težav je povzročila tudi scena, s katero smo prvič vadili šele 2 uri pred predstavo. Poleg tega so bili na vajah redko vsi učenci, a na srečo so manjkali tisti z manj besedila. Kljub omenjenim težavam pa smo skupaj z mentoricama Anjo Petrovčič in Anželiko Mitrovič uspeli izpeljati vaje in tudi sam koncert brezhibno do konca. Res da mogoče na odru ni bilo vseh učencev 9. razredov, so pa manjkajoči poskrbeli za preverjanje vstopnic in zbirali prostovoljne prispevke. Posebej je bilo treba pohvaliti tudi vse tonske mojstre, ki so med predstavo pripravljali mikrofone in sceno, tiste, ki so skrbeli za luči in zvok ter navsezadnje tudi tiste, ki so se ukvarjali s projekcijo. Učenci smo tudi na samem koncu dogodka pevke pospremili z lučkami in tleskanjem. Na predstavo je prišlo veliko ljudi, tako smo z njihovo pomočjo za končni izlet na Dunaj zbrali kar 1162 evrov, kar je bilo več od pričakovanega. Učenci smo se tudi med predstavo in med vajami zabavali, kar pa je bilo navsezadnje tudi bistvo predstave. Vzdušje med nami je bilo kljub začetni živčnosti zelo prijetno in sproščeno.

Več fotografij najdete na spletni strani šole (vir spodaj).

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj