Na vsebino

Črnomaljski Griček krasi nov drevored

Na Gričku v Črnomlju so včeraj zasadili prelep enoreden drevored, ki pohodnika spremlja ob potki od nekdanje knjižnice do Savinškovega spomenika NOB. Drevored objame park v desnem boku, od koder je zelo lep razgled na staro mestno jedro.

Na pobudo Rotarijskega kluba Semič - Bela krajina je črnomaljski park tako bogatejši za 21 medovitih dreves, med katerimi je 18 lip in tri nadomestne murve, ki so tu nekoč že rasle. Pri sajenju dreves so se rotarijcem pridružili črnomaljski župan Andrej Kavšek, donatorji in učenci OŠ Milke Šobar - Nataše Črnomelj.

Za izvedbo projekta je Rotary klub v marcu izvedel dražbo likovnih del ter izkupiček namenil za nakup in zasaditev dreves. Zeleni projekt so podprli Občina Črnomelj, Zavod za varstvo kulturne dediščine Novo mesto ter uspešna belokranjska podjetja Adria Dom iz Kanižarice, Strojplast Semič, Esol Črnomelj ter donator Jože Zabukošek.

Svečana otvoritev drevoreda bo junija v sklopu tradicionalnega Jurjevanja. Prireditev bo humanitarna, saj bodo zbrana sredstva izročili OŠ Milke Šobar - Nataše Črnomelj, s katerimi bodo kupili prilagojene postelje za gibalno ovirane učence.

Vir: Rotarijski klub Semič - Bela krajina

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj