Na vsebino

Heckatlon za made - Shekej šolo

Medtem ko je večina učencev vrgla torbe v kot in se prepustila radostim krompirjevih počitnic, so nekateri prosti čas namenili kravžljanju možganov, kako razviti inovativne rešitve s področja šolstva na Heckatlonu za mlade "Shekej šolo", ki sta ga 25. in 26. oktobra v Kočevju skupaj organizirala Podjetniški inkubator Bela krajina in Podjetniški inkubator Kočevje.

Mladi so na heckatlonu ob vodstvu in pomoči mentorjev, med njimi tudi mentorici Alenka Tomašič in Mojca Šikonja iz PI Bela krajina, dobili priložnost biti slišani in aktivno prispevati k izboljšanju delovanja šole. REZULTAT: štiri inovativne ideje za izboljšanje šole in eno za pametno zabavo mladih.

Belo krajino so na heckatlonu zastopali dijaki Srednje šola Črnomelj. V ekipi, ki je razvila inovativno idejo DBS lističi, so se združili dijaki iz vseh treh belokranjskih občin, in sicer Lara Žohar iz Črnomlja, Kristjan Kofalt iz Semiča in Domen Tomc iz Metlike. Z idejo "Dip it before you sip it lističi", ki je namenjena indikaciji 3 najpogostejših drog v pijačah, s katero želijo rešiti problem posilstev in zlorab, so prejeli nagrado Podjetniškega inkubatorja Bela krajina, tj. mentoriranje v vrednosti 3.000,00 EUR in pomoč pri izdelavi prototipa.

Čestitke vsem sodelujočim, z željo, da njihove ideje postanejo resničnost in pripomorejo k boljšemu jutri!

Vir: RIC Bela krajina

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj