Na vsebino

Huda ura v Črnomlju! Foto in video!

Že dolgo ne pomnimo takšne toče, ki bi povzročilo toliko škode, kot današnja. Seveda o končnem znesku še ne moremo govoriti, vendar je že zdaj jasno, da bo škoda v Črnomlju in okolici ogromna. Razbite strehe na hišah in stanovanjskih blokih (za nameček zdaj še močno dežuje, tudi toča je vmes), razbita stekla na avtomobilih, zvita pločevina, da ne govorimo o sadju in zelenjavi, celo za eno smrtno žrtev vemo (res, da gre za kokoš, ampak ...).

TUKAJ si lahko pogledate tudi video vremenske ujme. Video zapisal pa je naredil tudi JK Design, ogledate si ga lahko TUKAJ.

V Beli krajini so aktivirani vsi razpoložljivi gasilci iz vseh treh občin in hvala jim za požrtvovalnost!!

Uradno poročilo z Regijskega centra za obveščanje pravi takole:

"Danes okoli 16.16 se je od Dragatuša, Kanižarice, Črnomlja, Lokev in vse do Semiča razbesnelo močno neurje s točo. Po naših ocenah, glede na število klicev, je poškodovanih čez 400 objektov. Po ocenah Županje Črnomlja in gasilcev pa je poškodovanih še krepko več objektov, poškodovana od toče so tudi vozila katera so bila na odprtem. Aktiviran je bil Štab CZ Občine Črnomelj. Gasilcem Gasilske zveze Črnomelj so odšla na pomoč tudi društva Gasilske zveze Metlika in Semič, skupaj 54 gasilskih društev."

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj