Na vsebino

Igraj se v mestu - Dan brez avtomobila

V okviru Evropskega tedna mobilnosti 2018, Projekta upravljanja mestnih središč in mednarodnega projekta Snapshots from the borders se je na parkirišču pri Črnomaljskem gradu odvijal celodnevni dogodek s cilji spodbujanja trajnostne mobilnosti, obuditve mestnega jedra, kot tudi širjenja informacij o spodbujanju oblikovanja ustreznih politik na lokalni, nacionalni in evropski ravni za rešitve migracij. Trg je bil nekoč prostor druženja, trgovanja in središče pomembnih prireditev in z današnjim dogodkom smo to ponovno uresničili. Parkirišče pri Črnomaljskem gradu je za en dan dobilo večji pomen in postalo prostor za druženje, igro in izobraževanje.

V dopoldanskem času se je odvila že 1667 vaja, ki jo je izvedlo društvo Šola zdravja. V jutranjih urah smo se v PARK(iriščni) telovadnici razgibali in se pripravili na obisk več kot 560 otrok iz Vrtca Otona Župančič Črnomelj, OŠ Mirana Jarca, OŠ Loka, OŠ Dragatuš, OŠ Stari trg ob Kolpi, OŠ Vinica in OŠ Milke Šobar-Nataše. Ker so ob tednu mobilnosti otroci in šolarji pridno izvajali aktivnosti na temo trajnostne mobilnosti, so si ogledali otroško predstavo in na koncu od županje Mojce Čemas Stjepanovič prejeli razne igre, kolesarske čelade in zahvalo za njihov neprecenljiv prispevek k lepši prihodnosti.

V popoldanskem času je potekal PARK(iriščni) BAZAR, kjer so potekale različne aktivnosti v sklopu stojnic. Otroke je razveselila še ena otroška predstava in različne animacijske aktivnosti, saj je PARK(irišče) za en dan postalo IGRIŠČE. V večernih urah se je prireditev preobrazila v PARK(irišče) GLASBE, kjer so nastopili Godba Črnomelj, Viviana Kukar in Andrej Bajuk ter kvartet Kvatropirci.

Z namenom spodbujanja trajnostne mobilnosti v občini Črnomelj se je veliko občank in občanov odločilo parkirati v Poslovni coni Majer in se na prireditev sprehodilo peš, nekateri pa so se udeležili tudi sprehoda »Korak s korakom ob Lahinji«. Za opravljen sprehod in parkiranje izven mestnega jedra so na stojnici Občine Črnomelj prejeli simbolično darilo. Zahvala gre naslednjim donatorjem: CŠOD; Livar d. d.; TPV d. d.; SPAN d.o.o. Ljubljana; Svet za preventivo in vzgojo v prometu

Za pomoč pri organizacije se zahvaljujemo tudi JP Komunala Črnomelj in PGD Adlešiči.

Vir: Občina Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj