Na vsebino

Igriva joga in pustna čajanka

Čas neizmerno hitro teče in že smo v drugi polovici februarja, ki je najkrajši mesec v letu. Čeprav je mesec kratek, pa s seboj nosi veliko zanimivega; od praznovanja slovenskega kulturnega praznika, valentinovega, pustnega rajanja, mednarodnega dne materinega jezika in občinskega praznika.

Tudi v Knjižnici Črnomelj je bilo pestro. Na predvečer kulturnega praznika je v Kreativni hiši mladih potekala Igriva joga za otroke. Pod vodstvom Zdenke Kavčič, profesorice športne vzgoje in učiteljice joge za otroke in odrasle, so otroci na zabaven in igriv način skozi igro, pesmice in pravljico spoznavali jogo.

V petek, 17. februarja, je potekala petkova bralna čajanka, kjer smo se pogovarjali o zimi in o pustu. Prebrali smo tudi zgodbico, ki govori o tem, kako so bili otroci naveličani zime, ki je dolgo časa vztrajala. Na pomoč so poklicali pravljične junake, ki so vsak na svoj način preganjali zimo in s skupnimi močmi jim je na koncu le uspelo.

Na februarski čajanki smo tudi ustvarjali in izdelali čudovita pustna očala. Čajanko smo zaključili s čajem in slastnimi krofi in že smo v pričakovanju marčevske.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj