Na vsebino

Igriva joga za otroke

V Knjižnici Črnomelj v šolskem letu 2022/23 nadaljujemo z Igrivo jogo za otroke. Jogo bo vodila Zdenka Kavčič, profesorica športne vzgoje in učiteljica joge za otroke in odrasle.

Joga za otroke je zabavna oblika vadbe, kjer skozi pravljice in igro spoznavajo osnove joge in jogijskih položajev. Joga pozitivno vpliva na otrokov telesni, čustveni in duševni razvoj. Z vadbo se bodo naučili kako se sprostiti, hkrati pa si bodo dobro razgibali telo. Vadba joge za otroke je sestavljena iz jogijskih položajev – asan, igre, gibanja, dihalnih tehnik, sprostitve, …

Včeraj smo izvedli prvo srečanje Igrive joge za otroke. Za začetek so se otroci dodobra razgibali. V nadaljevanju jih je Zdenka s pravljico popeljala v svet pravljične joge, kjer so se vživeli v različne pravljične junake. Popeljala jih je v svet čustev, asan, kjer so podoživljali veselje, srečo … in pri tem neizmerno uživali.

V uri, kolikor je trajalo druženje, so otroci ugotovili, da lahko počnejo stvari, tudi če so majhni. Veseli, srečni, radostni, predvsem pa razgibani so odšli domov.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj