Na vsebino

Informacija o izvedbi projekta »Parkirišča za kolesa«

Občina Metlika je na podlagi uspešne prijave na Javni razpis za sofinanciranje ukrepov trajnostne mobilnosti, dne 11. 6. 2019, z Ministrstvom za infrastrukturo za projekt »Parkirišča za kolesa« sklenila pogodbo o sofinanciranju v višini največ do 34.190,00 EUR.

Župan Občine Metlika, g. Darko Zevnik, in direktor javnega podjetja Komunala Metlika d.o.o., mag. Bojan Krajačič, sta danes 22. 8. 2019, sklenila gradbeno pogodbo za izvedbo projekta »PARKIRIŠČA ZA KOLESA« v mestu Metlika. Vrednost pogodbenih del z davkom na dodano vrednost znaša 51.423,85 EUR. Dela se bodo izvajala do 20.10.2019. Strokovno tehnični nadzor nad izvedbo projekta bo izvajal – 3DD STATIKA Živko Franko s.p.

Operacijo na podlagi sofinancerske pogodbe delno financira Evropska unija, in sicer iz Kohezijskega sklada. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020, prednostne osi št. 4: Trajnostna raba in proizvodnja energije in pametna omrežja, prednostne naložbe št. 4.4: Spodbujanje nizkoogljičnih strategij za vse vrste območij, zlasti za urbana območja, vključno s spodbujanjem trajnostne multimodalne urbane mobilnosti in ustreznimi omilitvenimi prilagoditvenimi ukrepi v okviru specifičnega cilja Razvoj urbane mobilnosti za izboljšanje kakovosti zraka v mestih.

Projekt zajema izgradnjo oz. postavitev:

  • kolesarnice pri Avtobusni postaji,
  • kolesarnice v naselju Borisa Kidriča,
  • kolesarnice ob OŠ Metlika,
  • kolesarnice na parkirišču Pungart
  • kolesarnice pri Vrtcu in
  • kolesarskih stojal na Partizanskem trgu.

Lokacije za postavitev kolesarnic so hkrati tudi najbolj obiskane točke v mestu. Na vseh predvidenih lokacijah obstajajo pogoji za tehnično izvedbo, predvideni dostopi pa so prikladni za uporabo kar največji skupini uporabnikov.

Na ta način bomo prispevali k razvoju trajnostne mobilnosti, spodbujanju kolesarjenja, izboljšanju kakovosti zraka v mestu Metlika, izboljšanju pogojev za kolesarjenje ter k izboljšanju kakovosti življenjskega prostora v Metliki. Investicija je skladna s Celostno prometno strategijo občine Metlika, in sicer z dvema strateškima stebroma: »Celostno načrtovanje mobilnosti« in »Kolesarjenje«.

Vir: Občina Metlika
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj