Na vsebino

Iščejo se kandidati za črnomaljska občinska priznanja

Foto: Jani Pavlin
Foto: Jani Pavlin

Poznate koga, ki je v preteklem letu s svojim delovanjem dosegel izjemne dosežke na področju športa, kulture, okolja ali je na splošno s svojim delom pustil velik pečat v občini Črnomelj in si zasluži priznanje? Občina Črnomelj je objavila javni razpis za podelitev občinskih priznanj za leto 2022. Gre za podelitev priznanj Občine Črnomelj, Župančičevih priznanj, priznanj za dosežke na področju športa ter pohval in graj pri urejanju in varovanju okolja.

Žirije za podeljevanje priznanj bodo pobude za podelitev omenjenih priznanj zbirale do vključno 28. decembra, do 17. ure. Razpise in potrebne obrazce za prijavo najdete TUKAJ.

Po izteku roka za zbiranje ponudb, bodo žirije oblikovale predloge za podelitev priznanja in jih poslale v potrditev občinskemu svetu.

Priznanja Občine Črnomelj za izredno uspešno delo, ki je prispevalo k napredku, ugledu in uspehu občine na področju gospodarstva, vzgoje in izobraževanja, kulture, športa, zdravstva in socialnega varstva, obrambe in zaščite ter drugih zadev javnega pomena za občino podeljujejo ob občinskem prazniku, 19. februarja. Takrat podelijo tudi priznanja za dosežke na področju športa.

Župančičeva priznanja podelijo ob kulturnem prazniku fizičnim in pravnim osebam, ki so s svojim ljubiteljskim ali poklicnim delom strokovno, aktivno, ustvarjalno, organizacijsko in kakovostno delovali na področju kulturnih dejavnosti ter so dosegli pomembne uspehe in dosežke trajnejše vrednosti tako v občini kot izven njenih meja, s svojim delom pa so opazno obogatili kulturno dejavnost v lokalnem okolju in prispevali k prepoznavnosti ter kulturni ozaveščenosti.

Pohvale in graje pri urejanju in varovanju okolja pa podelijo v času med 22. marcem, dnevom voda in 22. aprilom, dnevom zemlje.

Vir: Občina Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj