Na vsebino

Iz Metlike v Ljubljano bomo z vlakom potovali hitreje

Župani občin Škofljica, Grosuplje, Ivančna Gorica, Trebnje, Mirna Peč, Semič, Metlika, Črnomelj, Mestne občine Novo mesto in predstavnik Mestne občine Ljubljana so včeraj z Razvojnim centrom Novo mesto podpisali pogodbo o medsebojnem sodelovanju v projektu »Revitalizacija dolenjske železnice«, za obdobje od 1. julija 2019 do 30. junija 2021. Podpisniki pogodbe, med katerimi so tudi črnomaljski župan Andrej Kavšek, metliški župan Darko Zevnik in semiška županja Polona Kambič, so se zavzeli za doseganje petih ključnih ciljev: modernizacija železniške proge, višja potovalna hitrost, okrepitev nosilnosti proge, ureditev postajališč in odprava nivojskih prehodov.

Podpis pogodbe pomeni pomemben mejnik v prizadevanjih za pospešitev postopkov za revitalizacijo dolenjske železnice, ki so se pričeli že lanskega maja s podpisom dogovora o sodelovanju pri revitalizaciji čezmejne železniške infrastrukture Ljubljana - Grosuplje - Trebnje - Novo mesto - Metlika - Karlovec - Zagreb. V sklopu pogodbe bo Razvojni center Novo mesto koordiniral izvajanje dogovora, skrbel za umestitev projekta v ustrezne programe financiranja iz sredstev EU in vodil aktivnosti za ustanovitev Evropskega združenja za teritorialno sodelovanje.

Vir: RC Novo mesto

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj