Na vsebino

Izlet na morje

Projekt Večnamenski romski center in program Pomoč Romom pri socializaciji delujeta pod okriljem Centra za socialno delo. Z različnimi aktivnostmi, delavnicami, predavanji, prireditvami, učno pomočjo…pomagajo Romom pri vključevanju v širše družbeno okolje.

10. julija smo 45 pripadnikov Romske skupnosti, ki so se aktivno vključevali v omenjene programe CSD-ja Črnomelj, odpeljali na enodnevni izlet na morje.

Vožnja do Fiese je, zahvaljujoč Jakatu, ki nam je igral na harmoniko, minila hitro in veselo. Brez pesmi tudi ni šlo. Vse, kar je Jaka zaigral, smo skupaj tudi zapeli-le če smo znali.

Pri skoraj idealnih temperaturah, 29 stopinj zrak in 25 stopinj voda je užitek bil neizbežen, sploh za otroke, ki so večino časa preživeli v vodi. Eni izmed njih so prvič videli morje.

V večernih urah smo se polni morskih vtisov in hvaležni, da je vse bilo super odpravili proti domu. No ni ravno vse bilo super, ocvrt krompirček pri kosilu se kuharju tokrat ni posrečil. Bil je mrzel in premalo pečen.

Vožnja do doma, je zahvaljujoč Jakatu, ki obvlada in je neutrudljiv in vsem ostalim, ki so znova pokazali dobro voljo, minila hitro in veselo. J.

Zahvaljujemo se tudi šoferju za prijetno vožnjo in pohvalne besede.

Vir: Center za socialno delo Črnomelj, Večnamenski romski center
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj