Na vsebino

Iztiril vlak, proga Metlika - Ljubljana zaprta

Včeraj ob 21.33 je med Birčno vasjo in Uršnimi seli zaradi podrtega hrasta na železniških tirih iztiril prvi vagon motorne kompozicije. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šmihel pri Novem mestu ter Stranska vas so opravili pregled kraja, s tehničnim posegom vstopili v prevrnjeni vagon v katerem je bilo šest oseb, od tega so bile tri osebe poškodovane. Skupaj z reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so jih oskrbeli in prenesli do ceste. V drugem vagonu ni bilo poškodovanih oseb, so jim pa pomagali do ceste ter jih prepeljali do Novega mesta. Reševalci so poškodovane odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Podatka o tem ali so bili na vlaku tudi belokranjski potniki nimamo.

Po prvih ugotovitvah ogledne skupine sektorja za kriminalistično policijo PU Novo mesto se je nesreča zgodila okoli 500 metrov pred železniško postajo Birčna vas, kjer je iztiril potniški vlak, ki je vozil na relaciji Metlika - Ljubljana. Po prvih zbranih obvestilih naj bi strojevodja na tirih opazil podrto drevo in z aktiviranjem zasilne zavore poskušal vlak ustaviti, vendar je krmilni voz vlaka kljub temu trčil v drevo, vlak pa je iztiril. V času nesreče je bilo na vlaku devet
potnikov, dva sta bila lažje poškodovana.

Na kraju nesreče je bil prisoten tudi preiskovalec železniških nesreč iz Službe za preiskovanje letalskih, pomorskih in železniških nesreč in incidentov ministrstva za infrastrukturo, ki je pristojen za preiskavo vzrokov nesreče. Na podlagi izdelanega poročila bodo kriminalisti o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Železniška proga Metlika - Ljubljana bo do odprave posledic nesreče zaprta, za potnike je organiziran nadomestni avtobusni prevoz.

V Slovenskih železnicah so sicer zatrdili, da na železniški progi Metlika - Ljubljana redno odstranjujejo drevje, ki se nagiba nad železniško progo. To so zaradi težkih vremenskih razmer nazadnje očistili včeraj ob 18. uri.

Vir: ReCO Novo mesto, PU Novo mesto

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj