Na vsebino

Jamarji raziskovali novoodkrito Starčevo brezno

Foto: Jamarski klub Krka
Foto: Jamarski klub Krka

Člani Jamarskega društva Krka so dela prost dan namenili za jamarjenje v Beli krajini. V zaledju izvira Dobličice so se v vasi Grič spustili v novoodkrito, 20 metrov globoko Starčevo brezno in se lotili perspektivne ožine. Blatno in neprehodno ožino iz katere se čuti solidno močan prepih so širili kar šest ur.

"Skale so pokale, pelo je kladivo in iskrilo se je pod dletom baterijskega vrtalnika. Da si vzamemo pavzo nas je prepričala šele lakota. Pospravili smo blatno opremo in se po vrvi povzpeli na sonce. Prijazen lastnik parcele nam je pomagal pri prevozu opreme ter nas presenetil z odlično malico Po okrepčilu in jamarski debati smo na njegovem dvorišču umili še nujno potrebno opremo za naslednje brezno pod Debelim vrhom," so na družbenem omrežju zapisali jamarji. Ti bodo s širjenjem Starčevega brezna nadaljevali prihodnjič, saj tri metre dolga ožina tokrat žal ni popustila.

Vir: Jamarski klub Krka

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj