Na vsebino

Jasna 2018 v znamenju pesmi za mlade

Včeraj smo v Kulturnem domu Črnomelj v soorganizaciji s Klubom belokranjskih študentov pripravili 11. Dobrodelno prireditev Jasna. S prodanimi vstopnicami, prostovoljnimi prispevki in nakupom del Mednarodne kiparske kolonije mladih Črnomelj je bilo za Avdiovizuelni laboratorij Kluba belokranjskih študentov (AV LAB) zbranih 940,60 EUR.

"Pesem za mlade" je bila rdeča nit Jasne 2018. Ker v letu 2018 praznujemo 40. obletnico festivala Glas mladih, je bil večer povsem glasbeno obarvan. S pesmimi v slovenskem jeziku so se predstavili odlični mladi belokranjski glasbeniki, ki jim je Glas mladih pomenil pomembno odskočno desko v glasbeni karieri. Nastopili so:
2B, The Plut Family, Aleksandra Lamut, Tina Kocjan, Martina Mravinec, Marko Simčič, Monika Kocjan, Erika Kralj, Urška Jakobčič, Maja Požar, Janja & Tanja Hozner, Monika Bajuk, Viviana Kukar, Nina Pahor Oberman, Lana Škof, Anja Bajuk, Anamarija Mužar & Tina Pezdirec in Otroška FS Dragatuš. Program sta z zanimivimi pogovori z nastopajočimi vodila Ivana Laharnar in Miha Babič.

Ekipa AV LAB je na prireditvi preko filma predstavila svoje bogato delovanje. Z zbranimi sredstvi na Dobrodelni prireditvi Jasna 2018 bo AV LAB lažje podpiral in združeval perspektivne filmske, fotografske ter grafične ustvarjalce s področja Bele krajine, jim nudil boljše pogoje za delo, zagotovil ustrezna izobraževanja ter sočasno omogočal nove možnosti komuniciranja in morebitne prihodnje zaposlitve.

Obiskovalce in nastopajoče je nagovorila Mojca Čemas Stjepanovič, županja Občine Črnomelj, ki se je mladim zahvalila za njihovo aktivno udejstvovanje, angažiranost, ustvarjalnost in bogatenje naše skupnosti. Simbolično kuverto z zapisom zbranih sredstev je predala Gregi Drobniču, predstavniku AV LAB.

Na koncu prireditve je skupina 2B ob vokalni spremljavi vseh nastopajočih predstavila novo himno Glasa mladih.

Vir: ZIK Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj