Na vsebino

Javni poziv BELOKRANJSKE, ČRNOMALJSKE GIMNAZIJE NE DAMO!

Gimnazijska povorka v Črnomlju 1967
Gimnazijska povorka v Črnomlju 1967

Gimnazija Črnomelj je imela v 75. letih delovanja za razvoj Bele krajine izjemen pomen, saj je omogočila številnim generacijam mladih Belokranjk in Belokranjcev možnost nadaljevanja izobraževanja na višjih in visokih šolah. Gimnazija Črnomelj je ključno prispevala k razvoju kakovostnega kadra za upravljanje gospodarskega in družbenega življenja v vseh treh belokranjskih občinah. V obdobju, ko je znanje že postalo temeljni globalni in regionalni trajnostni razvojni dejavnik, bi nadaljnje usihanje možnosti srednješolskega izobraževanja znanja željnih mladih Belokranjk in Belokranjcev v domačem okolju bilo razvojno tveganje, saj bi gotovo prišlo do velikega zmanjšanja prihodnjih generacij belokranjskih študentov. Zlasti bi zaradi omejenih finančnih zmožnosti bila možnost pridobitve visoke izobrazbe onemogočena otrokom revnejših belokranjskih družin. V skrajnem primeru zaprtja Gimnazije Črnomelj (po grenkih izkušnjah zaprtja srednje tekstilne šole v Metliki) pa bi ostali brez zaposlitve tudi njeni kvalitetni učitelji.

Bela krajina bi tako izgubila regionalno pomembno identitetno, izobraževalno in kulturno jedro, »belokranjsko valilnico« znanja, napredka, ustvarjalnosti in inovativnosti. Maturanti Gimnazije Črnomelj so med drugim uspešno dosegali akademske nazive in tudi prispevali k ugledu slovenske znanosti na naravoslovnem, družboslovnem, humanističnem, kulturnem in tehničnem področju. Uspehi sedanjih dijakinj in dijakov, ki dosegajo tudi prva mesta na pomembnih mednarodnih tekmovanjih v znanju, dokazujejo odličen intelektualni potencial Gimnazije Črnomelj. Z vidika kazalcev razvojne ogroženosti se Bela krajina kljub pozitivnim premikom žal še vedno uvršča med najbolj ogrožene slovenske pokrajine, izguba črnomaljske gimnazije pa bi nepovratno belokranjske možnosti napredka dokončno izničila.

Naša velika in iskrena zaskrbljenost glede usode Gimnazije Črnomelj je posledica dejstva, da se v zadnjem obdobju drastično, dramatično manjša število vpisanih dijakinj in dijakov. Tako je iz javno dostopnih podatkov razvidno, da v času po letu 2017 vpis na Gimnazijo Črnomelj upada, saj se je po letu 2017 kar prepolovil, v predvpisu za šolsko leto 2020/21 pa se je v prvi letnik prijavilo samo 14 dijakov. V zadnjih letih se je iz Gimnazije Črnomelj tudi izpisalo več dijakov in se odločilo nadaljevati srednješolsko izobraževanje v Novem mestu. V predvpisu za šolsko leto 2020/21 se za vpis v Gimnazijo Črnomelj ni prijavil niti en dijak iz Metlike, več bodočih dijakov iz Črnomlja pa se je odločilo vpisati v Gimnazijo Novo mesto in se bodo raje vsak dan vozili v Novo mesto, kot da bi obiskovali domačo gimnazijo v Črnomlju. Navedena dejstva nedvomno dokazujejo, da je nadaljnje uspešno delo Gimnazije Črnomelj resno ogroženo, zaradi česar je nujno v najkrajšem možnem času ugotoviti razloge za nazadovanja šole, ki je kar 75 let uspešno opravljala svoje večplastno poslanstvo.

Spodaj podpisani smo kot nekdanje dijakinje in dijaki zelo ponosni na našo gimnazijo in njeno opravljeno poslanstvo. Zaradi naše zaskrbljenosti smo dolžni pozvati vse odgovorne, da v okviru svojih pristojnosti ukrepajo za ureditev razmer. Pri našem pisanju nas vodi izključno dobronamerna skrb za usodo Gimnazije Črnomelj, brez kakršnih koli osebnih ali političnih namenov! Štejemo, da je naša moralna dolžnost, da pozovemo najbolj odgovorne v državi in Beli krajini, da nemudoma ukrepajo. Žal se moramo tudi vprašati, zakaj že ni prišlo do ustreznih ukrepov, ki bi povrnili ugled naši gimnaziji in s tem najprej povečali vpis. Prepričani smo, da morajo ravnateljica Gimnazije Črnomelj, pristojni organi Republike Slovenije, belokranjskih občin in Svet Gimnazije Črnomelj zaradi javnega interesa zagotoviti nadaljnje uspešno delovanje za Belo krajno najpomembnejše šole. Sodimo, da je treba opraviti skrben pregled delovanja šole, ugotoviti vzroke za izgubo njenega ugleda in izgubljanja zaupanja belokranjskih staršev in otrok. Ni sprejemljivo, da se mladi Belokranjci ne želijo vpisati na Gimnazijo Črnomelj oziroma, da jo zapuščajo in nadaljujejo šolsko pot v Novem mestu. Nedvomno je nujno potrebno objektivno preveriti kaj je v Gimnaziji Črnomelj, zlasti glede njenega vodenja in upravljanja, ter glede očitno skrhanih medsebojnih odnosih med zaposlenimi, pri odnosih do dijakinj in dijakov šlo tako zelo narobe, da smo sedaj priče razgrajevanju vsega, kar so pretekle generacije gradile 75 let.

Dobronamerno pričakujemo, da so kot najbolj odgovorni, torej ravnateljica gimnazije in člani sveta šole, voljni in sposobni razrešiti nastale probleme še pred pričetkom novega šolskega leta. Hkrati pozivamo organe občin Črnomelj, Metlika in Semič, da ne oziraje se na strankarske delitve v lokalnih samoupravnih skupnostih prispevajo k nujni odpravi vzrokov razgradnje Gimnazije Črnomelj. Pristojne organe Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport RS pa pozivamo, da v okviru svojih pristojnosti in odgovornosti čim prej in tvorno pristopijo k reševanju perečih problemov Gimnazije Črnomelj.

Dejansko sedanje razmere na črnomaljski, belokranjski gimnaziji že ogrožajo zlasti interese mladih in razvoj Bele krajine. Zato je nujno preprečiti nepopravljivo intelektualno in razvojno belokranjsko katastrofo, do katere bo gotovo prišlo, če pristojni organi ne bodo pravočasno, strokovno in v javnem interesu ustrezno ukrepali. Najkasneje do začetka šolskega leta 2020/2021 je skrajni čas, da se problemi rešijo!

Pozivamo starše belokranjskih otrok, da v jeseni vpišejo bodoče dijake v Gimnazijo Črnomelj in s tem najbolj konkretno prispevajo k večjemu vpisu kot temeljnemu gradniku njenega obstoja in napredka!

Podpisniki, bivši dijaki Gimnazije Črnomelj, pozivamo vse, zlasti pa njene nekdanje dijakinje in dijake, nekdanje njene profesorice in profesorje, da se nam s podpisom ali drugačno obliko podpore pridružijo pri javnem pozivu BELOKRANJSKE, ČRNOMALJSKE GIMNAZIJE NE DAMO!

Podpisani bivši dijakinje in dijaki Gimnazije Črnomelj (dr. Dušan Plut, dr. Darko Štrajn, dr. Janko Lozar Mrevlje, Maja Weiss in Stanko Štrajn) vabimo vse, ki jim je mar usoda naše gimnazije, da se pridružijo temu pozivu in posredujejo svojo osebno podporo po spletu na radio Odeon in s tem prispevajo svoj kamenček v mozaik dobronamernega reševanja najpomembnejše šole v Beli krajini.

Svoj podpis, ki ga bomo dodali pod ta poziv, lahko pošljete na el. naslov [email protected], uporabniki Facebooka pa se lahko pod članek podpišete kar v komentar.

Podpisi (prispeli po elektronski pošti):

  1. - Jože Šterbenc - maturant 1956/57,
  2. - Jože Pavlišič,
  3. - Nina Jankovič, univ. dipl. inž. arh., bivša dijakinja,
  4. - Eva Kavčič,
  5. - Sara Kavčič,
  6. - Danijela Kure Kastelc, univ. dipl. inž. arh.,
  7. - Justina Pavlišič,
  8. - Mag. Marjetka Balkovec Debevec, bivša dijakinja,
  9. - dr. Boris Vezjak,
  10. - Valentina Ambrožič,
  11. - Helena Milinković,
  12. - Ljubica Čehovin, oblikovalka in arheologinja,
  13. - Monika Weiss, bivša dijakinja, novinarka,
  14. - Robert Lozar, akad. slikar,
  15. - Vid Kavčič,
  16. - Branko Jankovič,
  17. - Manca Bajuk,
  18. - Majda Šuštar,
  19. - Anja Golec,
  20. - Branka Vrbanec,
  21. - Ivo Ivičič,
  22. - Miklavž Komelj,
  23. - Vika Lozar, Črnomelj, Ulica 21. oktobra 15 a,
  24. - Sebastian Sem,
  25. - Karmen Šimec,
  26. - Maja Šimec,
  27. - Peter Ambrožič,
  28. - prof. Bogomira Kure,
  29. - mag. Janez Kure,
  30. - Rok Šikonja, univ. dipl. inž. el.,
  31. - Rok Fabjan,
  32. - Rudi Vlašič,
  33. - Iris Fabjan,
  34. - Martina Mravinec,
  35. - Andrej Fabjan,
  36. - Darinka Lamut,
  37. - Franc Magister,
  38. - Metka Mali,
  39. - Nika Vidmar,
  40. - Matjaž Kordiš,
  41. - Matej Simčič, univ. dipl. geog., bivši dijak,
  42. - mag. Milan Krajnc,
  43. - Zala Pezdirc B.,
  44. - Žana Pintarič,
  45. - prof. Tino Ladika,
  46. - Tanja Hozner, bivša dijakinja, mag. prof. slovenistike,
  47. - Sara Lužar,
  48. - Romana Andrejka Kavčič, dipl. fiziot. in prof. def., mama dijaka gimnazije,
  49. - Tomaž Trček,
  50. - dr. Božidar Flajšman,
  51. - Petra Madronič, maturantka 1997/1998, univ. dipl. soc. kulture in prof. geografije,
  52. - Sonja Bezenšek,
  53. - Renata Butala,
  54. - Tadeja Lamut,
  55. - Klemen Beličič,
  56. - Simona Satošek,
  57. - Nina Mikunovič, bivša dijakinja,
  58. - Dušanka Pezdirc,
  59. - Rok Starc, bivši dijak Gimnazije Črnomelj,
  60. - Mojca Matkovič, maturantka gimnazije 1997 / 1998,
  61. - Kaja Vraničar,
  62. - dr. Varja Štrajn,
  63. - Radivoj Vrlinič,
  64. - Stanko Štrajn, bivši dijak, eno leto tudi učitelj v Gimnaziji Črnomelj in občan občine Črnomelj,
  65. - Matej Dragovan,
  66. - Violeta Tomič,
  67. - Tomaž Krajnc,
  68. - Zvonka Janežič,
  69. - Jaka Virant, nekdanji dijak,
  70. - Mojca Tomc bivša dijakinja, šolska zdravnica,
  71. - Kristina Mihelič,
  72. - Marko Laker,
  73. - Viljemka Ladika,
  74. - Ana Mavsar,
  75. - Maša Beličič,
  76. - Špela Vraničar,
  77. - Maja Kunič, prof. slovenščine in dipl. soc. kulture, nekdanja dijakinja,
  78. - Igor Divjak,
  79. - Anita Andolšek, univ. dipl. kemičarka in prof. kemije,
  80. - Janez Weiss, zgodovinar,
  81. - Anka Pezdirc,
  82. - Alenka Adam Jurejevčič,
  83. - Nada Blažič, maturantka 1967/68,
  84. - Sandra Weiss,
  85. - Erika Volf Grgič,
  86. - Aleš Peteh,
  87. - Anja Vlahovič
  88. - Marija Absec, dijakinja 3. letnika,
  89. - Vinko Adam,
  90. - Boris Vinski,
  91. - Marija Vrščaj, matura 1972,
  92. - Žan Skukan,
  93. - Miha Ivanetič,
  94. - Matjaž Jakljevič,
  95. - Elvira Čengija,
  96. - Tamara Vranić,
  97. - Žan Grgič,
  98. - Dragica Volf Stariha.
  99. - Anita Jelenič, univ. dipl. pravnica, bivša dijakinja,
  100. - prof. Marija Jelenič, univ. dipl. geograf in geolog, bivša profesorica na gimnaziji,
  101. - Darka Čop, prof.,
  102. - Leja Kambič,
  103. - Tjaša Ogulin,
  104. - Dr. Lidija Pezdirc,
  105. - Mag.Božo Radmelič,univ.dipl.iur.,
  106. - Petra Matkovič, nekdanja dijakinja gimnazije v Črnomlju,
  107. - Ljudmila Kocjan, prof. zgo. in geo., bivša dijakinja,
  108. - Barbara Pezdirc, prof. RP, bivša dijakinja,
  109. - Matej Pezdirc, prof. mat in teh., bivši dijak,
  110. - Jožef Kocjan,
  111. - Urša Mrevlje Lozar,
  112. - Nikola Drakulić,
  113. - Iva Štukelj,
  114. - Robert Kastelc, bivši dijak,
  115. - Silva Ljubenko,
  116. - Katja Stuhne,
  117. - Gordana Popovič Lozar,
  118. - Aleš Stariha,
  119. - Tomislav Urh,
  120. - Lidija Malerič Kamnikar, univ. dipl. ing. arh., bivša dijakinja,
  121. - David Štefanič,
  122. - Maja Moravec, bivša gimnazijka, scenografinja/arhitektka,
  123. - Sergej Drakulić,
  124. - Lidija Puš,
  125. - Boris Lozar,
  126. - Lidija Malešič,
  127. - Ana Marija Klemenc, maturirala 1962,
  128. - Dušica Petruna,
  129. - Vincenc Petruna,
  130. - Nejka Bratun,
  131. - Boštjan Kavčič,
  132. - Jure Šikonja
  133. - Bojana Kramarič- maturantka,
  134. - Srečko Janjoš,
  135. - Desanka Kambič,
  136. - Jaka Šikonja, bivši dijak gimnazije,
  137. - Ilinka Todorovski, nekdanja dijakinja,
  138. - Danica Todorovski, nekdanja dijakinja,
  139. - dr. Sašo Blažič,
  140. - Žiga Peteh,
  141. - Urban Žalec,
  142. - Marjetka Vesel,
  143. - Blaž Pečarič,
  144. - mag. Vlasta Pezdirc,
  145. - Primož Bartolj,
  146. - Kruno Sekovanić,
  147. - Julij Novak,
  148. - Jožica Menger,
  149. - mag. Igor Makovec,
  150. - Nevenka Dragovan Makovec,
  151. - Nina Prešeren,
  152. - Sašo Jankovič,
  153. - Špela Vraničar, prof.lik.um. in nekdanja dijakinja,
  154. - Cvetka Avguštin,
  155. - Tjaša Avguštin,
  156. - Ana Avguštin,
  157. - Cvetka Aupič,
  158. - Branko Dražumerič,
  159. - Primož Vitez,
  160. - Petra Šenica,
  161. - Jakob Muren,
  162. - Nina Butala,
  163. - Peter Butala,
  164. - Jeni Kure,
  165. - Ines Vrtin Jaklič,
  166. - Andreja Banovec,
  167. - Tina Butala, prof. slovenščine,
  168. - Aleksander Vuković,
  169. - Karin Kermavnar Pezdirc,
  170. - Uroš Butala,
  171. - Jurij Kalan,
  172. - Bojana Žohar,
  173. - Peter Jud, akad. glasbenik in prim. književnik,
  174. - Tina Schweiger,
  175. - Jasmina Kolbezen,
  176. - Lidija Karin,
  177. - Blaž Javornik,
  178. - Maša Miletić,
  179. - Brigita Petric,
  180. - Branka Pezdirc,
  181. - Alojz Poljšak,
  182. - Andrej Kunič ,
  183. - Silvo Grdešič,
  184. - Margita Adamič,
  185. - Andrej Adamič,
  186. - dr. Iva Konda,
  187. - Duška Vlašič, profesorica likovne umetnosti,
  188. - Bojan Videtič,
  189. - mag. Damjana Vardič, nekdanja dijakinja,
  190. - Alenka Marsh,
  191. - Bojana Dragoš, prof. angl. in franc.,
  192. - Andreja Lukanič Janežič, bivša dijakinja,
  193. - Vlasta Hutar,
  194. - Miroslav Plut,
  195. - Sonja Ličen Tesari,
  196. - Anton Starc,
  197. - Jani Petric, Semič,
  198. - Andrej Müller,
  199. - Polona Müller,
  200. - Simona Stariha,
  201. - Janez Povšin,
  202. - Marjetka Vraničar,
  203. - Jon Nikolaj Pollak,
  204. - Blanka Primec,
  205. - Cvetka Simonič,
  206. - Kristina Mihelič,
  207. - Mateja Šunjerga,
  208. - Boris Grabrijan,
  209. - Blanka Logar,
  210. - Jože Kastelic,
  211. - Marinka Kren,
  212. - Jovo Grobovšek,
  213. - Matjaž Rus,
  214. - Katja Kostelec,
  215. - Igor Jakovac,
  216. - Vilma Šterk,
  217. - Hotimir Tivadar,
  218. - Petra Žagar,
  219. - Vladimira Štrucl,
  220. - Majda Koren,
  221. - Vesna Viktorovski,
  222. - Lerka Medle,
  223. - Tatjana Aupič,
  224. - Pika Štefanič,
  225. - Gregor Jerman,
  226. - Marija Plut- Kočar,
  227. - Anica Šuklje, Gor. Lokvica 5a, 8330 Metlika,
  228. - Darinka Plut, Ljubljana,
  229. - Katarina Vuković,
  230. - Vera Tončič, bivša dijakinja,
  231. - Vita Jankovič,
  232. - Ankica Jukić,
  233. - Ksenija Gorše dipl. sociologinja kulture, prof. umetnostne zgodovine,
  234. - Janez Ivan Pezdirc, bivši dijak,
  235. - prof.dr. Amalija Fink Jovanovič, nekdanja dijakinja in profesorica gimnazije Črnomelj,
  236. - Branko Jukić,
  237. - Mateja Kapele,
  238. - dr. Igor Simonič, univ. dipl. ing. kemije,
  239. - Ajda Skrbinšek,
  240. - Tadeja Zupan,
  241. - Dušanka Veselič,
  242. - Slavko Veselič,
  243. - Slovenski šolski muzej,
  244. - Robert Brunskole,
  245. - Xenia Guzej,
  246. - Saša Jerman Šterk,
  247. - Katarina Jesih Šterbenc,
  248. - Nina Petruna Babarović,
  249. - Nevenka Štubljar,
  250. - Tatjana Rožič,
  251. - Dr. Igor Simonič, univ. dipl. ing. kemije,
  252. - Mateja Koležnik,
  253. - Anton Panjan, bivši dijak, sodnik,
  254. - Ana Vrščaj.
  255. - Maja Jankovič,
  256. - Gabrijela Plut, dr.med.,
  257. - Tatjana Jakša,
  258. - Jožica Zabukošek, dr. med.,
  259. - Aleksandra Šikonja, bivša dijakinja,
  260. - Jožica Kuzma, nekdanja dijakinja,
  261. - Karmen Rozman, nekdanja dijakinja,
  262. - Zvonka Šterbenc, prof.,
  263. - Kristian Asani,
  264. - Sonja Asani,
  265. - Anton Bezenšek,
  266. - Rok Lovrin,
  267. - Mojca Bešter,
  268. - Katja Peganc,
  269. - Mija Penca Vehovec,
  270. - Robert Glazer, nekdanji dijak,
  271. - Tadeja Zupan,
  272. - Ajda Skrbinšek,
  273. - Mag.Darja Žunič Klun, mag.farm. nekdanja dijakinja,
  274. - Marija Bruner,
  275. - Helena Vukšinič,
  276. - Pia Krampl,
  277. - Vera Šterk,
  278. - Marija Bruner,
  279. - Ines Ružić Vardjan,
  280. - Mija Bostić,
  281. - Andreja Butala,
  282. - Nevenka Pečaver,
  283. - Brigita Zupančič, bivša dijakinja,
  284. - Jože Vraničar Bosc, Metlika,
  285. - Marija Bruner,
  286. - Anton Papež,
  287. - Ana Popović,
  288. - Mateja Bajuk Malešič,
  289. - Eugenija Janjoš ,
  290. - Vida Wolf,
  291. - Marija Stariha,
  292. - Janja Hozner, mag. biologije in ekologije z naravovarstvom, bivša dijakinja.
  293. - Alenka Hladnik, hči profesorice kemije Cvetke Hladnik v letih 1959-1963, ki je ostala z gimnazijo povezana do smrti 2015 ,
  294. - Jurij Pavič, bivši dijak in njen zet,
  295. - Nasta Doberlet-Bučalič,
  296. - Gorazd Brne,
  297. - Renata Knap,
  298. - prof. Jani Kovačič,
  299. - Mojca Hladnik,
  300. - Branko Lučić, Gimnazija Šiška,
  301. - Barbara Forstner,
  302. - Nina Nikić,
  303. - Vida Jerman Smolič,
  304. - Katarina Smolič,
  305. - Ildikó Éva Pintér,
  306. - dr. Philip Mason, univ. dipl. arheolog,
  307. - Nasta Doberlet-Bučalič, GESŠ Trbovlje,
  308. - Ivo Furlan, Ljubljana,
  309. - Ana Horvat, Prestranek,
  310. - Zdenka Kam,
  311. - Jože Konda,
  312. - Vesna Tomc Lamut, Koper,
  313. - Sonja Kukman,
  314. - Matej Butala,
  315. - Vesna Štrucelj,
  316. - Mira Hladnik,
  317. - mag. Edin Saračević,
  318. - Miloš Šonc,
  319. - Branka Černigoj, Postojna,
  320. - Tatjana Šonc,
  321. - Bojan Zajec, Ivančna Gorica,
  322. - Rado Senčur,
  323. - Branko Šekoranja,
  324. - Vojko Gradišar, Ljubljana,
  325. - Jože Petrak Zajc,
  326. - Dora Lenart,
  327. - Anton Vovko,
  328. - prof. Nataša Kne, Gimnazija Kranj,
  329. - mag. Janez Černač, Kočevje,
  330. - Srečko Knafelc, Rob
  331. - dr. Smiljana Gartner,
  332. - prof. Mišo Dačić, Gimnazija Kranj
  333. - prof. Nina Ovsenek, Gimnazija Kranj
  334. - prof. Marko Štempihar, Gimnazija Bežigrad,
  335. - Jernej Podgornik,
  336. - Marko Zdešar, Brezje pri Dobrovi,
  337. - Marjana Šercer,
  338. - dr. Andrej Leskovic, prof. na Gimnaziji Jožeta Plečnika,
  339. - Melisanda Sedonja, Gimnazija Murska Sobota,
  340. - Božidar Pirc, Postojna,
  341. - Samo Krušič, Ljubljana,
  342. - Mateja Špacapan, Gimnazija Bežigrad,
  343. - Marja Gričar,
  344. - Barja Drnovšek,
  345. - Nataša Obradovič, bivša dijakinja, maturantka 1975, Dunaj,
  346. - Remzo Skenderović, univ.dipl.pravnik,
  347. -prof. Sandra Dostal, Gimnazija Velenje,
  348. - Živa Vidmar, Ljubljana,
  349. - Mitja Klavora,
  350. - prof. Veronika Lazarini, Gimnazija Bežigrad,
  351. - Milka Petrović,
  352. - Boris Čok, Lokev,
  353. - Franjo Žagar, Ljubljana,
  354. - Aleš Kocjan, nekdanji dijak,
  355. - Alberto prof. Avguštinčič.
  356. - Janja Jakša,
  357. - Mojca Manfreda,
  358. - Tadej Golob,
  359. - Matevž Rudl, Ljutomer,
  360. - Samo Marn,
  361. - Mateja Tkalčič - bivša dijakinja, univ. dipl. anglistka,
  362. - Sanja Zvonkovič, univ. dipl. inž. arh.,
  363. - Manca Filak, bivša dijakinja, etnologinja in kulturna antropologinja,
  364. - Slavka Židan,
  365. - Helena Kambič Krže, nekdanja dijakinja, univ.dipl.inž.rač.,
  366. - Janez Avguštinčič,
  367. - Alenka Glaser Avguštinčič,
  368. - Irena Škarjak, bivša diplomantka,
  369. - Marinček Andrej, Kranj,
  370. - Vera Muller, nekdanja dijakinja in profesorica gimnazije Črnomelj,
  371. - Mojca Marn,
  372. - Irena Popovič, nekdanja dijakinja, Ljubljana,
  373. - Snježana Lovrenčič, bivša dijakinja,
  374. - Iztok Hauptman, nekdanji dijak, Ljubljana,
  375. - Robert Kren, bivši dijak,
  376. - Katja Verderber,
  377. - Simon Verderber,
  378. - Tatjana Plut, nekdanja dijakinja,sodnica,
  379. - Roman Plut,
  380. - Laura Plut,
  381. - Ivo Mohorič,
  382. - Lilijana Petek,
  383. - dr. Peter Panjan, fizik,
  384. - Marija Sonja Pezdirc, maturantka v šol. letu 1974/75,
  385. - Katarina Pavlakovič, bivša dijakinja in profesorica Gimnazije Črnomelj, prof. matematike in računalništva,
  386. - prof. Milan Mandeljc, Gimnazija in srednja šola Rudolfa Maistra Kamnik,
  387. - dr. Zdravko Kobe,
  388. - Damjana Lovrenčič,
  389. - Andreja Schmuck, nekdanja dijakinja,
  390. - Branka Moškon, bivša dijakinja,
  391. - Vesna Fabjan,
  392. - Janja Jankovič,
  393. - Tilen Šetina,
  394. - Mladen Županič,
  395. - Anja Šonc,
  396. - Marko Zupanič, bivši dijak

Besedilo tega poziva smo podpisniki posredovali v obliki pisne pobude (v elektronski obliki) na naslednje naslove :

MINISTRSTVO ZA IZOBRAŽEVANJE ZNANOST IN ŠPORT
Ministrica dr. Simona Kustec
Masarykova cesta 16
1000 Ljubljana

INŠPEKTORAT ZA ŠOLSTVO IN ŠPORT
Dr. Simon Slokan
Linhartova cesta 7a
1000 Ljubljana


OBČINA ČRNOMELJ
Župan Andrej Kavšek
Trg svobode 3
8340 Črnomelj

OBČINA METLIKA
Župan Darko Zevnik
Mestni trg 24
8330 Metlika


OBČINA SEMIČ
Županja Polona Kambič
Štefanov trg 9
8333 Semič

GIMNAZIJA ČRNOMELJ
Ravnateljica Elizabeta Prus
Kidričeva ulica 18a
8340 Črnomelj

SVET ZAVODA SŠ ČRNOMELJ
Kidričeva ulica 18a
8340 Črnomelj

Člani sveta: Samo Kavčič, Tanja Matkovič, Samer Khalil, Janja Jankovič, Vesna Fabjan, Tilen Šetina, Nenad Mikunovič, Jasmina Skoliber, Robert Lozar, Zoran Malič, Tomaž Vesel, Maja Suhorepec

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj