Na vsebino

Jesensko enakonočje

Danes ob 21. uri in 22 minut nastopi jesensko enakonočje ali jesenski ekvinokcij.

Med 22. in 23. septembrom sonce prečka nebesni ekvator, ki označuje enakonočje, čas enake noči in dneva. V astrologiji je enakonočje tudi začetek sezone tehtnic in vmesna točka astrološkega leta. Ob enakonočju se energija začne premikati v novo smer, ko na potovanju okoli sonca dosežemo prelomnico.

Jesen je čas, ko se energija premika navznoter, pomlad pa je čas, ko se energija premika navzven. Oba letna časa predstavljata prehodno točko - točko metamorfoze. Te prehodne točke so bile za naše prednike svete, saj so jih častili kot čas sprememb in priprav na prihodnje. Ker je enakonočje čas enake noči in dneva, znamenje tehtnice pa predstavlja tudi tehtnica, ta dan označuje čas moči za ustvarjanje ravnovesja v našem življenju.

Poglejte, kaj izčrpava in podpira ta področja vašega bivanja, nato pa si prizadevajte ustvariti ravnovesje tako, da sprostite ali pozdravite novo energijo. Uravnoteženje sprejemanja in dajanja energije je tudi tema, s katero lahko delamo pri enakonočju, mati narava pa je tu, da nam pomaga.

V dneh, ki obkrožajo enakonočje, velja tudi prepričanje, da lejeve črte ali energetsko omrežje Zemlje pride v harmonično resonanco, kar nam omogoča, da z lahkoto vpijemo zdravilne koristi matere Zemlje. Ne glede na to, kaj se vam pripravlja v času enakonočja, si privoščite nekaj časa v naravi in vpijte neverjetne zdravilne lastnosti Zemlje.

Septembrsko enakonočje prinaša nekaj edinstvenih energij, zelo aktiven bo tudi planet Mars. Prinesel bo moč in celo povečal motivacijo. To energijo Marsa lahko uporabimo, da premagamo svoje strahove, naredimo pogumen korak naprej in ukrepamo pri vsem, na čemer delamo. Mars je planet, ki od nas zahteva premikanje. Če predolgo ostanemo v mirovanju, se lahko počutimo razdražljive in razočarane. Torej, pod to močno energijo Marsa poiščite pot za premikanje, čeprav le na komajda viden način.

Povzeto po foreverconscious.com.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj