Na vsebino

Jezikovna delavnica z Mašo Jazbec

Na Osnovni šoli Stari trg ob Kolpi smo četrtkov oddelčni roditeljski sestanek spet posvetili branju in njegovi vlogi v razvoju otroka in kasneje mladostnika v odraslo osebo. Spomnili oz. ozavestili smo dejstvo, da otroci, katerim starši berejo od malih nog, tudi sami kasneje radi posegajo po knjigah. Dober bralec pa zagotovo pomeni tudi boljši poslušalec, govorec in zapisovalec. Oseba, ki ima dobro razvite jezikovne zmožnosti, bo lažje in bolje komunicirala, bolje reševala konflikte in težave.

Branje je razgibavanje možganov, tako kot je šport tisti, ki razgiba telo in ga ohranja zdravega. V okviru srečanja smo gostili Mašo Jazbec, pedagoginjo, performerko in prevajalko, ki se posveča raziskovanju lutkovne umetnosti ter poučevanju francoskega jezika za otroke in odrasle, sicer sodelavko francoskega inštituta in mnogih drugih kulturnih ustanov v Sloveniji in Franciji.

Ona je na poseben način, v obliki interakcijske delavnice, otrokom in staršem, prikazala raznolikost, veličino ter lepoto besede in jezikov. Navdušeni otroci in starši so dobro sodelovali in se pri tem naučili nekaj novega. Predvsem pa je vso srečanje zagotovo doprineslo k ponotranjenju vrednot branja in ljubezni do knjige. Živimo v času, ko otroke obkroža vse preveč ekranov oz. naprav, po katerih posegajo in katerih raba je za njih zelo škodljiva.

Zato je vsak korak, ki ga sedaj odrasli naredimo v smeri ozaveščanja o dobrobitih branja knjig, zelo pomemben za razvoj otroka in kasneje skupnosti.

Vir: OŠ Stari trg ob Kolpi
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj