Na vsebino

Joga, tačke in čajanka v aprilu in maju

V mesecu aprilu in maju smo se še zadnjič v tem šolskem letu srečali vsi, ki smo v Knjižnici Črnomelj obiskovali Igrivo jogo za otroke, Beremo s tačkami in Petkovo bralno čajanko.

V Kreativni hiši mladih smo 4. aprila z Zdenko Kavčič, profesorico športne vzgoje, učiteljico joge za otroke in odrasle, izvedli zaključno srečanje Igrive joge za otroke. Zdenka je otroke skozi igro popeljala v svet pravljic, kjer so spoznavali zanimive junake, iskali skriti zaklad, spoznavali gibanje krokodila, kobre, opice in drugih živali. Skozi igro so spoznavali asane – jogijske položaje, se naučili pravilnega dihanja in sproščanja. Torkove urice joge so bile sproščene, zabavne, igrive, polne veselja in dobrega razpoloženja. Da je bilo tako, se moramo zahvaliti Zdenki. Za svojo delavnost in pridnost smo vsi prejeli priznanja in sladko presenečenje.

Z ogledom lutkovno-glasbene predstave z naslovom Polanski vrag v izvedbi KD Stari trg ob Kolpi, smo 13. aprila v Kulturnem centru Semič zaključili bralna srečanja v bralnem klubu Petkova bralna čajanka.

Polanski vrag ni bil prav nič grozen, saj sta ga animatorki Mira Madronič in Marija Kobe ob glasbeni spremljavi Marka Simčiča, prikazali kot zelo majhnega in naivnega.

Sodelujoči pri Petkovi bralni čajanki so prejeli priznanje in kuponček za sladko presenečenje v semiški slaščičarni.

Takoj po počitnicah, 3. maja, pa smo zaključili dejavnost Beremo s tačkami. Tudi tokrat sta se nam pridružila terapevtski par iz Novega mesta; ga. Irina in kužka Kimi in Luna. Kimi in Luna sta zelo prijazna kužka, ki zelo, zelo rad poslušata pravljice, ki jima jih berejo otroci. Tokrat je bilo nekoliko drugače. Kimi in Luna sta bila to sredino popoldne zelo razposajena in igriva. Nista bila pripravljena, da bi poslušala branje pravljic. Zato smo branje odložili za naslednjič. Majsko srečanje smo zaključili z igranjem s kužkoma in pogovarjanjem. Otroci so prejeli priznanje, kužka pa priboljšek.

Hvala vsem za sodelovanje.

Prijazno vabljeni septembra 2023, ko bo v Knjižnici Črnomelj in Krajevni knjižnici Semič potekal vpis v bralne projekte za šolsko leto 2023/24.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj