Na vsebino

Joga, tačke in čajanka

V Knjižnici Črnomelj že od oktobra potekajo različne dejavnosti za otroke; med njimi Igriva joga za otroke, Beremo s tačkami in Petkova bralna čajanka.

Prvi torek v mesecu je namenjen igrivi jogi za otroke. Zabavna, igriva in navihana urica joge skozi katero otroci spoznavajo gibanje različnih živali – opice, kobre, krokodila, mucke… Razgibane igrice in sproščanje, otroka sprostijo in gradijo njegovo ustvarjalnost. Čudovito urico joge nam vedno pričara Zdenka Kavčič, profesorica športne vzgoje, učiteljica joge za otroke in odrasle.

Druga sreda v mesecu je rezervirana za branje s tačkami. Knjižnico obišče prijazna gospa in njen kuža Kimi; terapevtski par iz Novega mesta. Kimi je zelo prijazen kuža in zelo, zelo rad posluša pravljice, ki mu jih berejo otroci. Na januarskem bralnem druženju so otroci Kimiju prebrali zgodbo o Zari – lepi psički zlati prinašalki, ki jo je nekega dne pri psičarju, rejcu zlatih prinašalcev, kupil gospodar Zvonko. Kaj se je dogajalo naprej, pa lahko izveste v knjige z naslovom Zgodba o Zari, ki je na voljo v naši knjižnici.

Tretji petek v mesecu pa smo namenili bralnemu srečanju z naslovom Petkova bralna čajanka. Januarsko čajanko smo posvetili našemu pesniku Otonu Župančiču, ki je bil rojen 23. januarja 1878 v Vinici. V roke smo vzeli Mehurčke, eno najbolj priljubljenih pesniških zbirk za otroke. Pesmi v zbirki so tako vedre, tople, očarljive, zanimive, da smo jih z veseljem brali in recitirali ter reševali uganke.

Prav gotovo poznate Možička Kopitljačka, Pesem nagajivko, pa zmaja, ki se dvigne visoko v nebo, Lenko, pa otroke, ki spuščajo mehurče, …

Na čajanki nismo samo brali, smo tudi ustvarjali. Nastali so čudoviti izdelki, ki jih lahko vidite na priloženih slikah. Seveda, kot se za čajanko spodobi, smo pili čaj in grizljali piškote.

Že komaj čakamo, da v mesecu februarju ponovimo vse te dejavnosti.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj