Na vsebino

VIDEO: Julijski petkovi večeri na Petrovem trgu

Foto: @nikasofficial
Foto: @nikasofficial

Julijski petkovi večeri, ki jih na črnomaljskem Petrovem trgu pripravlja RIC Bela krajina, bodo v znamenju glasbe. Namen dogodkov je oživeti staro mestno jedro in obogatiti poletno večerno dogajanje, tako za turiste kot domače obiskovalce. Vsak petek bo različno žanrsko obarvan. Začeli so z akustičnim nastopom Nike S. Mlada glasbenica iz Kočevja je predstavila nekaj avtorskih skladb, ki so ljubezenske, življenjske in za katere navdih črpa iz danega trenutka na njeni poti. Slišati pa je bilo moč tudi največje tuje uspešnice od angleških do hrvaških, od rocka do popa in malo bluesa.

Nika je pevski talent negovala sprva v pevskih zborih, kasneje je kot spremljevalni vokal sodelovala s kočevskimi glasbeniki in s svojim življenjskim sopotnikom Nejcem ustvarjala v okviru dueta Nika Et Nejc. Njuna najbolj odmevna je bila skladba Zgodbo piševa, ki sta jo posnela in izdala kot nagrado na tekmovanju Glas mladih v Črnomlju iz leta 2019. Ko je Nika S. letos nastopila v finalu EME Freš sta oba ugotovila, da je bolje, da svojo pot nadaljuje(ta) kot Nika S. – Nika v ospredju, Nejc pa še vedno stoji za njo na odru in soustvarja nove skladbe.

Ta petek bodo večer na Petrovem trgu popestrili belokranjski glasbeniki. Nastopili bodo duo Allegria, ki jo sestavljata Zdravko Kunič (kitara) in Peter Ambrožič (harmonika) ter kantavtor Janez Doltar.

Utrinek s petkovega nastopa Nike S. v Črnomlju si lahko ogledate v spodnjem videu:

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj