Ponoči se bo pooblačilo na Primorskem ter v južni, do jutra tudi v osrednji Sloveniji, po nižinah bo nastala megla. Burja na Primorskem bo povsod ponehala. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do 0, ob morju okoli 5 °C.

Jutri bo oblačno, le v severnih krajih zjutraj še delno jasno. Po nekaterih nižinah bo dopoldne megla. Okoli poldneva bo v zahodnih krajih od juga začelo deževati, popoldne bo občasno deževalo tudi ponekod v osrednjih in južnih krajih. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 7, na Primorskem do 12 °C.

Napoved za sosednje pokrajine

Ponoči se bo od juga pooblačilo na Hrvaškem ter ob severnem Jadranu, ponekod po nižin ah bo nastala megla.

Jutri bo v sosednjih krajih Italije ter v večjem delu Hrvaške oblačno, drugod bo sprva še deloma jasno, po nižinah tudi megleno. Čez dan se bo od juga postopno pooblačilo tudi drugod, le v krajih vzhodno od nas bo še ostalo deloma sončno. Od juga bo začelo deževati v sosednjih krajih Italije, ob severnem Jadranu ter v Gorskem Kotarju.

Obeti

V noči na petek se bodo padavine okrepile in prehodno zajele vso državo. V severni Sloveniji se bo meja sneženja lahko spustila do višje ležečih dolin.

V petek in soboto bo oblačno z občasnimi padavinami, ki bodo pogostejše v zahodni polovici Slovenije. Meja sneženja bo med 300 in 700 m nad morjem. V soboto bo na Primorskem in deloma na Notranjskem pihal jugozahodnik.

V nedeljo bo oblačno z občasnimi padavinami z nizko mejo sneženja.