Na vsebino

Jutri bo sprva občasno še rahlo snežilo.

Zvečer se bodo pojavljale rahle padavine. V večjem delu države bo snežilo, ob morju in na Goriškem bo rahlo deževalo. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem zmerna do močna burja. Veter bo gradil snežne zamete. Ponoči bodo padavine oslabele in povečini ponehale.

Jutri bo po večini oblačno, predvsem na jugu in vzhodu bo sprva občasno še rahlo snežilo. Na Primorskem in severovzhodu se bo čez dan delno zjasnilo. Še bo vetrovno. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do -1, na Primorskem do 4, najvišje dnevne od -2 do 1, na Primorskem do 8 °C.

Najmočnejši sunki burje na Primorskem bodo ponekod presegali hitrost 100 km na uro.

V nedeljo in ponedeljek bo zmerno do pretežno oblačno. Ponekod na jugu bo občasno naletaval sneg. Mrzlo in vetrovno bo, veter bo stopnjeval občutek mraza. Oba dneva bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja. V torek bo večinoma oblačno. Veter bo oslabel, mraz pa bo vztrajal.

Nad Sredozemljem se zadržuje ciklonsko območje, nad severno polovico Evrope pa je območje visokega zračnega tlaka. Z vzhodnimi vetrovi nad naše kraje priteka vlažen in hladen zrak.

Vir: ARSO

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj