Na vsebino

Kandidate za župane v šolske klopi

Regijski NVO center Jugovzhodne Slovenije v sodelovanju z lokalnimi organizacijami in zavodi pred lokalnimi volitvami pripravlja Šolo za župane, kjer bodo kandidatke in kandidate za županje in župane ter občinske svetnice in svetnike v belokranjskih občinah, povezali z nevladnimi in ostalimi organizacijami, ki imajo vsakodnevni stik z občankami in občani in s tem dober vpogled v njihove potrebe in želje. Z neformalno izmenjavo informacij, terenskih izkušenj, dobrih praks in vizije razvoja bodo 27. oktobra v Črnomlju skupaj iskali načine, kako do lokalne skupnosti, v kateri je poskrbljeno za vse. Med njimi tudi za mlade …

Namen Šole za župane je prispevati h kakovostni predvolilni debati, ki bo obsegala teme, pomembne za razvoj lokalne skupnosti v prihajajočem mandatu. Gre za skupno akcijo 12 regionalnih stičišč nevladnih organizacij, zbranih v mreži #ZaNVO.

Na Šoli za župane se bodo kandidatke in kandidati srečali s predstavniki organizacij, ki delajo z mladimi, kot so Mladinski center BIT Črnomelj, Klub belokranjskih študentov, Mladinski kulturni klub Bele krajine, Društvo življenje brez nasilja, OZARA Slovenija – nacionalno združenje za kakovost življenja, Društvo Srečanje in drugi, ki jim bodo predstavili stiske belokranjske mladine in skupaj s strokovnjaki iz javnih zavodov, ki se ukvarjajo z duševnim zdravjem, nasiljem ipd., skušali začrtati ustrezne rešitve zanje.

Priprave na Šolo za župane v Beli krajini so stekle že pred časom, danes pa so v Črnomlju za skupno mizo sedli tako predstavniki nevladnih kot ostalih organizacij, ki bodo 27. oktobra politične kandidate na letošnjih lokalnih volitvah povabile k razgovoru in premisleku, kako dopolniti, nadgraditi in izboljšati programe pomoči v regiji.

Kakšne so razmere med mladimi in ostalimi na terenu, kaj tu že imamo, kaj bi lahko še imeli, zakaj imajo ponekod več in bolje, kaj lahko storimo sami ... O vsem tem so se danes v prostorih Mladinskega centra Bit v Črnomlju pogovarjali predstavniki in predstavnice Društva življenje brez nasilja, regijske enote OZARA Slovenija, črnomaljske enote Centra za socialno delo Dolenjske in Bele krajine, Centra za krepitev zdravja Bela krajina, Zavoda Metlika in MC Bit.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj