Na vsebino

Klopca ljubezni

Nekaj je v teh hribih, kar nas mami in kar pospeši utrip srca. Nekaj je v teh hribih, gorskem zraku, ki nas tako silno vse leto vleče v osrčje neokrnjene narave, zavetja gora in hribov. Slovenci jih imamo radi. Kako jih ne bi imeli? Imamo namreč neizmerno srečo, ker imamo na tem našem majhnem koščku zemeljske oble res kaj videti, doživeti in prehoditi. Treba je le obuti primerne pohodniške čevlje, pripraviti planinsko malico, napolniti nahrbtnik in za pomoč s sabo vzeti še pohodniške palice. (Siol.net)

Vrhove slovenskih hribov že od leta 2013 krasijo čudovite lesene klopce z izrezljanim srcem, poimenovane klopce ljubezni. Te ne služijo samo za počitek utrujenih pohodnikov, njihovo poslanstvo je namreč obuditev sožitja človeka in narave.

Začetek zgodbe »klopce ljubezni« sega v leto 2013, ko je Klemen Klevže, mizar iz Kostrivnice pri Rogaški Slatini, naredil klopco iz slovenskega macesna, impregnirano z naravnim lanenim oljem, torej na način, na katerega so les obdelovali nekoč.

Vanjo je vgraviral še njemu ljubi verz:

»Daj vsakemu dnevu možnost, da je najlepši v življenju«.

Z včerajšnjim dnem se je hribom z klopcami ljubezni pridružila tudi Mirna gora.

Unikatna, posebna, narejena iz belokranjskega hrasta, delo domačega mizarja, trenutno stoji pred kočo.

Ime naročnika, mizarja in ime osebe, kateri je klopca namenjena boste izvedeli v naslednjih dneh na naši Fb strani.

Klopca bo postavljena na posebno mesto, kjer se bo pohodnik lahko spočil.

Pot pod noge, na Mirno goro, kjer lahko počakate na sončni vzhod ali zahod, se odpočijete ob pogledu na »najlepši« kotiček Slovenije, belokranjsko dolino, popijete domač čaj in uživate v objemu gozdov.

KUD Jože Mihelčič Semič

Vir: Dom na Mirni gori

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj