Črnomaljski župan Andrej Kavšek in direktor družbe TGH Stjepan Jarnević, sta danes podpisala 879.607 evrov vredno pogodbo o dograditvi regionalne kolesarske povezave Črnomelj – Kanižarica. Gradnja se bo začela še ta mesec, zaradi nove turistične sezone in povečanega prometa v smeri proti mejnemu prehodu Vinica, pa naj bi se zaključila najkasneje do 30. junija prihodnje leto.

Z naložbo se bo enostranska dvosmerna kolesarska steza ob obvoznici Črnomelj (z odsekoma 2 in 3) podaljšala za 615 metrov do križišča v Kanižarici, kjer bodo urejeni prehodi za kolesarje in speljana dvostranska kolesarska steza še 80 metrov iz križišča v smeri proti Blatniku ter za avtobusno postajališče v smeri proti Vinici. Sočasno bo dograjena razsvetljava dvosmerne kolesarske steze in dodatni pločnik ob športnem igrišču v Kanižarici.

»Želimo zagotoviti boljše pogoje za kolesarjenje, še posebej med večjimi zaposlitvenimi središči, kot sta poslovni coni Akrapovič – Polycom - Livar in TRIS Kanižarica ter večjima stanovanjskima območjema Črnomelj – Čardak in Kanižarica. Kolesarska povezava bo služila tudi rekreativnim kolesarjem in otrokom, ki bodo po njeni dograditvi še bolj varno kolesarili med naseljema Črnomelj in Kanižarica, kjer je promet najgostejši,« je ob podpisu povedal župan Kavšek, ki je pogodbo za nadzor nad izvajanjem del v vrednosti slabih 19.400 evrov, podpisal s samostojnim podjetnikom Živkom Frankom.

Vrednost celotnega projekta, vključno z odkupi zemljišč in izdelavo projektne dokumentacije, je ocenjena na 940.435 evrov. Od tega naj bi občina na podlagi odločitve o podpori Službe vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko od Kohezijskega sklada Evropske unije pridobila 400 tisočakov, iz državnega proračuna pa dodatnih 100 tisočakov. V občinskem proračunu je za projekt v letošnjem in prihodnjem letu zagotovljena manjkajoča razlika v višini 440.435 evrov. Sofinancerska pogodba med Ministrstvom za infrastrukturo in občino bo podpisana v kratkem, so še sporočili z Občine Črnomelj.