Na vsebino

Kolesar trčil v avto, opiti motorist padel

Metliški policisti so bili v petek nekaj po 16. uri, obveščeni o prometni nesreči na cesti med Gradcem in Krasincem. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je 24-letni kolesar vozil v smeri proti Gradcu, ko je iz nasprotne smeri pripeljal 73-letni voznik osebnega avtomobila. Voznik avtomobila naj bi opazil, da je kolesar vozil po sredini vozišča, pospeševal in ga s pogledom, usmerjenim v tla ni opazil. Voznik se je umikal na skrajni desni rob vozišča, večkrat potrobil in ustavil vozilo, a je kolesar, ki je imel na ušesih nameščene slušalke, nadaljeval z vožnjo, nato pa trčil v avtomobil, padel in se lažje poškodoval.

Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti mu bodo zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

Motorist pod vplivom alkohola

Črnomaljski policisti pa so bili v soboto nekaj pred 21. uro, obveščeni o prometni nesreči na območju Vrčic. Ugotovili so, da je 31-letni motorist ob prehitevanju treh vozil izgubil oblast nad vozilom, zapeljal preko levega roba vozišča, padel in se lažje poškodoval. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so ugotovili, da je motorist vozil pod vplivom alkohola, saj je imel v litru izdihanega zraka 0,34 miligramov alkohola (0,68 promila).

Nezakonito čez mejo

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 10. in 13. septembrom na območju Preloke, Žuničev in Črnomlja izsledili ter prijeli 24 državljanov Afganistana, tri državljane Irana in državljana Gambije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj