Na vsebino

Komemoracija ob dnevu spomina na mrtve na Gričku

Občina Črnomelj in tamkajšnja Območna izpostava JSKD sta dopoldne na Gričku pripravila osrednjo belokranjsko komemoracijo ob dnevu spomina na mrtve. Delegacije vseh treh belokranjskih občin so se s polaganjem vencev pri spomeniku NOB, posvečenem 1250 padlim žrtvam fašističnega nasilja med drugo svetovno vojno v Beli krajini, poklonile njihovemu spominu.

Slavnostni govornik je bil letos metliški župan Darko Zevnik. V kulturnem programu, ki ga je povezoval Jaka Birkelbach, so sodelovali Godba Črnomelj, Mešani pevski zbor Samospev in recitator Rok Babič.

Črnomaljska delegacija z županom Andrejem Kavškom, podžupanom Dubravkom Čengijo in direktorico občinske uprave Danijelo Nedič Orešič se je ob tem poklonila še pri spomenikih na pokopališču v Vojni vasi, pri Kulturnem domu Črnomelj, pri OŠ Mirana Jarca, na Ulici heroja Starihe in pri rojstni hiši Milke Šobar Nataše.

Vir: Občina Črnomelj, foto: Jani Pavlin
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj