Na vsebino

Koncert na Preloki v počastitev Plečnikovega leta

Letos je Plečnikovo leto, Preloka pa edini kraj v Beli krajini in širši regiji jugovzhodne Slovenije, kjer je veliki arhitekt Jože Plečnik pustil svoj pečat. Njegove umetnine hrani preloška župnijska cerkev in prav ta Plečnikov ambient bo za en večer postal koncertno prizorišče.

Tu bo v soboto, 8. julija 2017, ob 20. uri nastopila skupina, za katero z gotovostjo lahko rečemo, da je daleč najboljša belokranjska vokalna skupina – Vokalna skupina Lan iz Metlike.

Njen tokratni koncert bo skoraj natanko šest let potem, ko so lanovke na Preloki nastopile prvič – na velikem belokranjsko-prekmurskem koncertu, skupaj s Tamburaškim orkestrom Dobréč in z Vladom Kreslinom.

Bo pa to hkrati tudi koncert v pozdrav obnovljenim preloškim orglam, ki jih je pred natanko 90 leti izdelal znani orgelski mojster Jožef Brandl. Tudi zato bo skupaj z lanovkami na Preloko prišel odlični pianist Andrej Kunič in jih bo spremljal – ako Bog da i sveta Trojica, kot bi rekli Preločani – na cerkvenih orglah.

Več o tem pa tukaj.

Vir: Preloka
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj