Na vsebino

Končno rešitev za nepravilna parkiranja

Verjetno smo občani enotnega mnenja, da je parkiranje v mestnem jedru težava, ki se je odgovorni lotevajo prepočasi in po načelu "saj bo". In to se vleče že dolgo vrsto let.

Naj vas samo spomnimo na pobudo civilne iniciative iz leta 2014, ko smo občinskemu svetu Občine Črnomelj predlagali cenik, ki bi bil bolj prijazen do vseh, predvsem pa do mestnega jedra, stanujočih in zaposlenih v njem. Cenik, ki smo ga predlagali takrat, najdete v prilogi spodaj.

V takratnem prispevku na naši spletni strani smo zapisali tudi tole: "

Ne vem ali se občani zavedate, da imamo v mestnem jedru cenik parkirnine za tri vrste ljudi (ali mogoče že kast?):
- Zaposleni na občini imajo brezplačno parkiranje na občinski (naši) zemlji izza grada.
- Zaposleni na sodišču imajo za parkiranje rezervirano mesto in poseben popust (izza gostilne Suhi most).
- Vsi ostali plačamo po veljavnem ceniku."

Leta 2014 Civilna iniciativa ni bila povabljena na pogovor s pristojnimi, niti zadeva ni prišla do občinskih svetnikov, čeprav je bila na občino poslana priporočeno in so bili priloženi vsi podpisi občanov (originali, kopije hranim na radiu). Nismo dobili niti odgovora. Niti dodatnega vprašanja. Zanimivo, ali ne?

Pred tremi tedni smo od občanke prejeli dopis v katerem odgovorne sprašuje kako je z nedeljskim parkiranjem v mestnem jedru Črnomlja? Dopis in fotografije naše bralke ravno tako prilagamo v priponki spodaj.

Torej, vsi se zavedamo, da težave glede parkiranja so, za (ne)reševanje le-teh pa je preteklo mnogo preveč časa.

Pa vendarle se zadeve premikajo. Od tega meseca dalje bo ob koncih tedna (sobote in nedelje) v Črnomlju "posloval" izposojen pajek družbe Marprom. Nepravilno parkirana vozila bodo tako odpeljana v poslovno cono TRIS Kanižarica, kjer je Občina Črnomelj v sodelovanju z medobčinsko redarsko službo uredila ograjeno in varovano parkirišče, od koder jih lahko lastniki odpeljejo po plačilu stroška odvoza.

Z občine so še sporočili, da strošek odvoza nepravilno parkiranega vozila znaša natanko 100€; pri tem se 24 ur po odstranitvi avtomobila začne dodatno obračunavati še ležarina v višini 5€/dan.

Že jutri bomo videli kako bo z dopoldanskim parkiranjem v mestnem jedru v Črnomlju, občinski upravi pa vse pohvale za ažurnost!

Zvočni zapis

  • - Izjava takratne županje Mojce Čemas Stjepanovič

Priponke

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj