Na vsebino

Končuje se Starešiničevo leto

Leto, ki se počasi izteka, je bilo na Preloki pretežno v znamenju jubileja našega rojaka, gledališkega igralca Staneta Starešiniča. Na www.preloka.si smo tako med drugim strnili njegov gledališki opus, vnesli njegovo življenje in delo na Wikipedijo itd. itd.

Njegovemu spominu pa smo se Preločani poklonili tudi s tem, da smo mu prav na dan, ko bi praznoval svoj 100. rojstni dan, odkrili spominsko ploščo.

Spominsko obeležje stoji na našem večnamenskem domu, ob stopnicah v kulturno dvorano z odrom, ki ju je pomagal graditi. Spominja ne le nanj in njegov prispevek temu domu, ampak predvsem na čas in ljudi, ki se jim je s svojo energijo, svojim delom pomagal dvigniti nad njihov vsakdan.

Stane Starešinič je vse življenje dajal, vračal okolju, iz katerega je izšel. Zato je spominska plošča postavljena prav tam, kjer je puščal svojo ljubezen, razsvetljeval in nam dajal zgled.

In zato je to obeležje tudi simbol, ki nam je vsem v spodbudo, kaj se da doseči in kako je treba prispevati skupnosti. Vsak po svoje in vsak v svojem času, s svojimi danostmi.

Vir: Preloka

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj