Na vsebino

Kultura in Mira Madronič

Kaj pomeni kultura v takšnem manjšem kraju kot je Stari trg ob Kolpi, odmaknjenem od kulturnih središč?

Zelo veliko, predvsem nas povezuje in boljša človeške odnose, saj je vsaka kulturna prireditev skupni projekt celega kraja, celotne doline. Potrebno je dogovarjanje, povezovanje, sprejemanje kompromisov in ko nam nekaj uspe, smo veseli prav vsi. A med nami nekateri tudi izstopajo.

Ena takšnih je Mira Madronič. Mira je odlična organizatorica prireditev, aktivna članica folklorne skupine, topel povezovalec ljudi različnih generacij, dobra motivatorka, eden izmed glavnih členov dramske skupine, pa tudi skupine ročnih del. Ima veliko energije in nikoli ji ni žal časa za dobrobit delovanja kulturnega društva in pa tudi kraja nasploh. Predana je kulturni dediščini in uspešna pri prenašanju ljudskega izročila na mlajše generacije.

Veseli me, da zna Mira vsa ta svoja znanja dobro povezati in vedno nastane nekaj lepega, zanimivega...naj bo to igra, vezenina, skeč, razstava ali karkoli drugega. Mira vse to opravlja nepoklicno in v svojem prostem času in temu posveča večji del svojega življenja. Je pridna kot mravljica in ponosni smo na njo. Vsi vi, ki vam ni uspelo priti na včerajšnjo predstavitev izobraževalnega filma o Miri, si ga lahko ogledate na priloženi povezavi.

Na dogodku, ki je v petek potekal v Osnovni šoli Stari trg ob Kolpi, so v kulturnem programu nastopili člani Kulturnega društva Stari trg ob Kolpi, Kulturno športno društvo Predgrad in študijskega krožka Poljanska dolina-dolina zgodb, ZIK Črnomelj.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj