Na vsebino

Letni zbor Območnega združenja Zveze veteranov

Včeraj je v jedilnici KZ Metlika potekal letni zbor članov OZVVS Bela krajina (Območnega združenja Zveze veteranov vojne za Slovenijo Bela krajina), na katerem je bil osrednji gost mag. Miloš Bizjak, državni sekretar na Ministrstvu za obrambo RS.

Letošnja prejemnika najvišjih priznanj na Letnem zboru članov OZVVS Bela krajina sta Belokranjski muzej Metlika, ki je prejel srebtni znak ZVVS in Leon Gregorčič, ki je prejel zahvalno listino ZVVS.

Prejemnika srebrnega znaka ZVVS in zahvalne listine ZVVS skrbita za ohranjanje zgodovinskega pomena vojne za osamosvojitev Slovenije in delovanja OZVVS Bela krajina. V letu 2016 je Belokranjski muzej Metlika, v sodelovanju z OZVVS Bela krajina, v sklopu slovesnosti ob Dnevu državnosti in obeležitve 25. letnice osamosvojitve Slovenije pripravil in v muzeju odprl dokumentarno razstavo z naslovom »Bela krajina za samostojno Slovenijo 1990 – 1991«, ki bo na ogled do 2. maja 2017.

Dokumentarno razstavo »Bela krajina za samostojno Slovenijo 1990 – 1991« v Belokranjskem muzeju Metlika je pripravil in nas ob odprtju vodil po razstavi Leon Gregorčič, strokovni sodelavec Belokranjskega muzeja Metlika, kateri je prejel zahvalno listino ZVVS.

Ob tej priložnosti vas vljudno vabimo na ogled Dokumentarne razstave »Bela krajina za samostojno Slovenijo 1990 – 1991« v Belokranjskem muzeju Metlika, ki bo odprta do 2. maja 2017.

Vir: ZVVS
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj