Na vsebino

Likovna razstava Mateje Benec

V Kulturnem centru Semič je včeraj zvečer potekalo odprtje slikarske razstave Mateje Benec.

Mateja Benec je imela prvo samostojno slikarsko razstavo v Medvodah januarja 2019, konec junija 2019 pa je sodelovala na skupinski mednarodni razstavi in likovni koloniji Bart-KOD v okviru festivala Balkanski susreti v Kovačevcu v Srbiji, kjer so svoja dela predstavili umetniki iz Srbije, Makedonije, Črne Gore, Hrvaške in Slovenije.

Je ljubiteljica narave, umetnosti in estetike. V slike rada vključuje akrilne mase, drobne kamenčke in pesek ali kroglice iz umetne mase. Najbolj jo navdihuje narava - vzorci, ki se pojavljajo na drevesnem lubju, rastlinah, školjkah, tekstura mivke ali suhe zemlje, igra senc, gozdni mir.

Na ogled je postavila dopolnjeno in prečiščeno zbirko abstraktnih slik akril na platnu, ki je bila razstavljena lani v Medvodah.

Otvoritev je povezovala belokranjska pevka Simona Plut Benec, zasedba 2B pa je bila glasbeni gost s svojo avtorsko glasbo.

Razstava v Kulturnem centru Semič bo na ogled do začetka marca.

Vir: KC Semič / TIC Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj