Na vsebino

Literarni klub za odrasle v Črnomlju

Na pobudo nekaterih literarnih ustvarjalcev smo Območna izpostava JSKD Črnomelj in Knjižnica Črnomelj pripravili prvo srečanje v Literarnem klubu za odrasle. Nadgradnja Lepote besede.

JSKD OI Črnomelj in Knjižnica Črnomelj že 17 let uspešno organiziramo literarni natečaj Lepota besede – Z besedo iščemo in ustvarjamo lepoto, ki je namenjen odraslim ustvarjalcem. Nekateri belokranjski ustvarjalci se ga udeležujejo že od začetka, drugi pa se nam bodo morda pridružili v prihodnje.

Z literarnim klubom za odrasle želimo vsem belokranjskim literarnim ustvarjalcem omogočiti redna srečevanja in nove vsebine, ki bi jih krepile kot ustvarjalce in jim omogočile prostor druženja in ustvarjanja.

Uspelo nam je prvo srečanje, ki smo ga v prostorih bivšega dijaškega doma Črnomelj izpeljali 24. februarja. Pridružilo se nam je šest ustvarjalk s katerimi smo se pogovorili o njihovih ciljih in željah.

Predvsem si želijo spodbud za ustvarjanje, konstruktivne kritike in organiziranih delavnic kreativnega pisanja. Eno takšnih načrtujemo v maju. Na našem naslednjem srečanju, ki bo 24. marca 2023, pa se nam bodo ustvarjalke predstavile s svojimi literarnimi deli.

Organizatorji smo veseli, da bomo lahko gostili literarni klub za odrasle in vedno bomo z veseljem poskrbeli za to, da se bodo literati dobro počutili pri nas. Vabljeni v našo družbo!

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj