Na vsebino

Malčki z novembrom v novem vrtcu Loka

Pridobljeno je uporabno dovoljenje za nov vrtec Otona Župančiča v Loki, so sporočili s črnomaljske občine. Otroci se bodo v novih prostorih igrali od 2. novembra.

Občina Črnomelj je v letu 2019 pristopila k postopku za preprojektiranje projektne dokumentacije za izgradnjo novega vrtca Otona Župančiča Črnomelj, enota Loka s spremljajočimi prostori in izbiri izvajalca del. Konec leta 2020 je bil izbran izvajalec za projektiranje in gradnjo. Maja lani so porušili stari del vrtca, v juliju pa se je pričela gradnja. Ta mesec je bilo pridobljeno tudi uporabno dovoljenj.

Nova stavba enote Loka ima 14 oddelkov, kuhinjo, pralnico in vse ostale spremljajoče prostore, ki jih vrtec potrebuje za svoje delovanje. Z omenjeno 14-oddelčno gradnjo so prišli do približno 2200 kvadratnih metrov površine in tako rešili prostorsko stisko preostalih črnomaljskih vrtcev. V novi zgradbi bodo namreč združili vrtčevske oddelke, ki so zdaj razsejani po Črnomlju.

Naložba je vredna nekaj manj kot 4,2 milijona evrov in skoraj v celoti bremeni občinski proračun, okrog 570.000 evrov pa bo zanjo prispeval Eko sklad.

Vir: Občina Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj